ABC – Psi-Ops: The Mindgate Conspiracy

 

Další hrou, kterou kromě Aztéků v příštím týdnu vyjeví pulty trafikantů (a trafikantek) je hra z herní edice časopisu ABC nazvaná Psi-Ops: The Mindgate Conspiracy. Měla by vyjít ve středu 26.03.2008 (i když vzhledem k velikonočnímu pondělí je třeba počítat i s možnými posuny, a to nejen u tohoto titulu) za obvyklých 37,- Kč.  

 

Hra plná napětí a nebezpečných protivníků, to je „Psi-Ops The Mindgate Conspiracy“. Co mi tak trochu nesedí, je doporučení výrobce, že hra není vhodná pro děti a mladistvé do 18 let! Ale časopis Abc pro děti určen je, takže buď se jedná o nějakou cenzurovanou verzi (o čemž dost pochybuji) nebo si někdo prostě s doporučením výrobce nedělal moc těžkou hlavu. Na druhou stranu je otázka, jestli v dnešním době to věkové omezení není zbytečně vysoké, hranice trestní odpovědnosti se nám snižuje … i když na zabíjení je času vždycky dost. Pokud chcete koupit něco nenásilného pro své ratolesti, pak doporučuji spíše ty Aztéky.

Psi-Ops je akční hrou, zasazenou do nedaleké budoucnosti. Jejím hlavním hrdinou je PSI-agent Nick Scryer, obdařený nejrůznějšími paranormálními silami, jako je pyrokineze, telekineze a mnoha dalšími, které jsou jeho zbraní i obranou. Těmito svými schopnostmi může přímo zasáhnout a ovlivnit okolní prostředí i nepřátele, pochopitelně disponuje i arzenálem běžnějších zbraní. A právě vy, se stanete tímto agentem protiteroristické jednotky bezpečnostní organizace Mindgate. Budete využívat ty nejlepší zbraně a své psionické schopnosti.

Nick Scryer, agent vládní organizace Mindgate dostává za úkol proniknout do teroristické organizace „The Movement“. Aby oklamal psychické sondy nepřítele, je mu vymazána paměť a implantovány falešné vzpomínky a také jsou potlačeny jeho psychické schopnosti. Nick je poté skutečně zajat teroristy při obraně vládní budovy a s pomocí dvojité agentky Sáry se osvobozuje z moci nepřátel a získává zpět své vzpomínky i schopnosti. Bude je vskutku potřebovat, protože před ním stojí nelehký úkol vypořádat se nejen se supervojáky, kteří prošli vymýváním mozku, ale i s nepřátelskými PSI agenty, kteří také disponují rozličnými psychickými dovednostmi.

Jak společně se Sárou pronikají hlouběji do teroristické organizace, rozkrývají také tajný plán Generála, vůdce hnutí Movement a zjišťují, že chce pro své záměry využít Monolit, tajemný artefakt, který sehrál důležitou roli při všech důležitých událostech v posledních 12 stoletích.

Hra získala velmi vysoká ocenění v recenzích. Kromě běžných zbraní (pistole, samopal, borkovnice, odstřelovací puška, raketomet a granáty) budete moci využít zvláštní psychické dovednosti, které Nick ovládá. Jsou jimi:

Telekineze – schopnost na dálku pohybovat věcmi (a lidmi).
Pyrokineze – schopnost na dálku zapálit oheň.
Vysávání mysli – schopnost zabít protivníka a získat přitom část jeho psychických schopností.
Vzdálený pohled – schopnost mysli opustit vlastní tělo.
Ovládání mysli – tato schopnost vám umožní ovládat jiné lidi a řešit tak s jejich pomocí různé problémy.

Minimální konfigurace:
Windows 98, 2000, ME, XP
procesor 1000MHz
paměť 128MB RAM
grafická karta s 32MB RAM
2.00GB volno na disku
DVDROM
hra je nevhodná pro osoby mladší 18 let.

Výrobce: Midway Games
Distributor: ZOO Digital Publishing