Česká televize – O chytré kmotře lišce (2 DVD)

Česká muzika v neděli 22. července 2012 za 199,- Kč nabídne z produkce České televize další dvojDVD s do trafik neuvednými Večerníčky, řada přišla na seriál O chytré kmotře lišce.

Do Hájovny u pěti buků se dostala malá lištička, kterou hajný Vobinuška přinesl svým dvěma dětem Růžence a Jeníkovi. Lištička je ubytována ve psí boudě, na což se jen s nelibostí dívali psi Sultán a Hektor. Děti byly z malé lištičky unešené a pořád si s ní hrály. Lištička si na ně za čas zvykla a děti jí přirostly k srdci. Růženka jí také četla různé pohádky o chytrých liškách, a tak se liška naučila rozumět lidské řeči.

Sultán a Hektor na lišku žárlili, a povídali si o ní nepěkné věci, za což je ale liška dokázala vytrestat. Oba psi jí potom pobyt v hájovně tolik zprotivili, že raději odešla. Tahle liška ale nebyla jen tak obyčejná. Chtěla se podobat lidem, a tak měla ve své noře nejen houpací křeslo, na kterém ji jako malou houpal hajný, ale také všelijaké věci, které se spíš hodí do lidského domova. 

Liška často vyrážela do blízké vesnice, kde zažívala různá dobrodružství. Nejvíce měla ale spadeno na dobroty místního řezníka. Ve vsi bylo plno věcí, které stály za prozkoumání a protože byla liška zvědavá, nemohla si nic nechat ujít – liščí zvědavost a chytrost je příslovečná. A jak její dobrodružství dopadala? To se dozvíte při sledování toho milého seriálu.

Josef Lada napsal pohádku o chytré lišce, která svůj důvtip a chytrost dokázala využít vůči nepoctivcům a nabubřelcům. Ve své snaze podobat se lidem ale sem tam něco zamotala…

 

Seznam dílů:

 

01. V hájovně U pěti buků

02. Nový domov

03. Povedený rybolov

04. Stolečku, prostři se!

05. Čertovský gramofon

06. Sláva telefonu!

07. Smělý dopis

08. Výprava do Nohavic

09. Poklad na silnici

10. Liška se stává slavnou

11. Zkouška na hajného

12. Jak se kníže div nerozsypal smíchy

13. Hajný z Malinového vršku

Na csfd.cz 81 procent.

Žánr: Animovaný / Dětský

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1983

Délka: 13 x 8 minut

Režie: Eduard Hofman 

Námět: Josef Lada 

Scénář: Jindřich Vodička 

Animace: Břetislav Dvořák

Hudba: Miloš Vacek

Společnost: Česká televize

Mluví: Jiřina Bohdalová 

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný