PC Extra – His Girl Friday (Jeho dívka Pátek)

Je to sice už nějaký čas, kdy se tohle na pultech objevilo, ale není zrovna nejlehčí tenhle kousek sehnat. Ale podařilo se a tak tu máme táležitost pro milovník rarit a archiválií – s logem Extra PC začalo vydavatelství Extra Publishing jako zcela samostatnou přílohu časopisu Nejlepší PC rady a návody vydávat DVD, které jako bonus obsahuje film. Minule to byl záznam divadelního představení skupiny Monty Python, v pátek 20. července 2012 byl na disku film His Girl Friday za 49,- Kč. Film je na disku ve formátu AVI o velikosti cca 700 MB, titulky napevno v něm.

Hildy Johnsonová se rozvedla s Walterem Burnsem a navštíví jeho kancelář, aby mu řekla, že je zasnoubená s jiným mužem a že se další den budou brát. Walter Burns to nemůže dopustit a obviní toho druhého, Bruce Baldwina, z hodně věcí, které ho pořád dostávají do problémů, zatímco se on snaží dostat Hildy zpátky k její staré práci jako svou zaměstnankyni (editorku jeho novin).

Obrazovka z filmu

Obrazovka z filmu

Obrazovka z filmu

Obrazovka z filmu

Obrazovka z filmu

Obrazovka z filmu

Obrazovka z filmu 

Za tu cenu tenhle pravzor úspěšné komedie Na titulní straně určitě stojí, byť jeho technická kvalita a provedení je diskutabilní.

 

Po konzultaci se standou.e na Zóně doplňuji technické parametry:

 

Kontejner: AVI

Parametry videa:

—————-

Velikost: 647 MiB

Kodek: Xvid 1.1.2

Datový tok: 984 Kb/s

Šířka : 496 pixelů

Výška : 368 pixelů

Poměr stran : 4:3

Snímkovací frekvence : 23,976 fps

Barevná hloubka: 8bitů

 

Parametry zvuku:

—————-

Velikost: 44,3 MiB

Kodek: MP3 (VBR)

Počet kanálů: 1

Vzorkovací frekvence: 48,0 KHz

 

Údaje: mediaInfo (verze 0.7.30)

Na imdb.com 81 procent, na csfd.cz 79: Výborná konverzační komedie z novinářského prostředí, ve které je problém stíhat titulky.

Žánr: Drama / Komedie / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 1940

Délka: 1:31:57

Původní název: His Girl Friady

Světová premiéra: 11. ledna 1940 – USA

Režie: Howard Hawks

Námět: Ben Hecht, Charles MacArthur (divadelní hra "The Front Page")

Scénář: Charles Lederer

Produkce: Howard Hawks

Hudba: Sidney Cutner, Felix Mills

Kamera: Joseph Walker

Střih: Gene Havlick

Kostýmy: Robert Kalloch

Společnost: Columbia Pictures Corporation

Natáčeno: Warner Brothers Burbank Studios – 4000 Warner Boulevard, Burbank, Kalifornie, USA

Hrají: Cary Grant (Walter Burns), Rosalind Russell (Hildy Johnsonová), Ralph Bellamy (Bruce Baldwin), Gene Lockhart (šerif Hartwell), Porter Hall (Murphy), Ernest Truex (Bensinger), Cliff Edwards (Endicott), Clarence Kolb (starosta), Roscoe Karns (McCue), Frank Jenks (Wilson), Regis Toomey (Sanders), Abner Biberman (Louie), Frank Orth (Duffy), John Qualen (Earl Williams), Helen Mack (Mollie Malloyová), Alma Kruger (paní Baldwinová), Billy Gilbert (Joe Pettibone), Pat West (Warden Cooley), Edwin Maxwell (Dr. Egelhoffer), Irving Bacon, Wade Boteler, Harry C. Bradley, Wheaton Chambers, Edmund Cobb, Ann Doran, Ralph Dunn, Earl Dwire, Pat Flaherty, Eddie Hart, Marion Martin, Frank McClure, James Millican, Gene Morgan, Delmar Watson, a další

Obraz černobílý 4:3, anglicky s českými titulky

Menu DVD

Sekce s filmem