Bontonfilm – Mezi vlky

Distributor JRK Kladno zveřejnil další nedělní várku titulů z katalogu Bontonfilmu, leč uvádí u ní až srpnové datum. Těžko soudit, zda jde o malou chybku v jinak fungujícím registru. Nakonec se sice v neděli 29. července 2012 pár titulů obejvilo, ale novinka Mezi vlky za 199,- Kč bude v prodeji až v neděli 5. srpna 2012. Dnes přežiješ nebo zemřeš.

Ve filmu Mezi vlky vede Liam Neeson skupinu drsných ropných vrtařů, která se po letecké nehodě ocitá uprostřed nelítostné aljašské divočiny. Trosečníci se budou muset vypořádat se smrtelnými zraněními, krutým mrazem a navíc s nebezpečnou smečkou agresivních vlků odhodlaných k lovu. S přibývajícím vysílením se ale mužům čas na přežití neúprosně krátí.

 

V mrazivých horách Aljašky se odehrává dechberoucí drama o přežití člověka v nelítostné a drsné přírodě. Film Mezi vlky představuje poutavé dobrodružství skupiny mužů, kteří se v boji o život musí postavit krutému mrazu a krvelačným lesním bestiím. S přibývajícím časem a vyčerpáním se jejich šance na přežití stále více vzdaluje.

Skupina ropných vrtařů pracuje v nehostinných podmínkách v aljašské rafinérii 24 hodin denně, sedm dnů v týdnu, po dobu pěti týdnů. Po této době se dělníci chystají na zaslouženou dovolenou. Na cestě domů je ovšem zastihne strašlivá bouře a jejich letadlo se zřítí do bohem zapomenuté aljašské tundry. Zahyne téměř celá posádka letadla kromě osmi přeživších, kteří se v čele s mužem jménem Ottway vydávají na nebezpečnou pěší túru domů. Do cesty se jim ovšem postaví nejen krutý mráz, sníh, vítr, nedostatek jídla a postupné fyzické vyčerpání, ale i krvelačné bestie v podobě smečky obrovských vlků, kteří přeživší trosečníky jednoho po druhém likvidují. Ottway, jehož úkolem v rafinérii bylo odhánět vlky z pracovní zóny, si nyní sám připadá jako vetřelec ve vlčím teritoriu a cítí, že si vlci přišli pro odvetu. Začíná boj mužů s hladovými šelmami na život a na smrt.

Na imdb.com 69 procent, na csfd.cz 65: Člověk se sice nenudí, ale celý film táhne jen a pouze charisma Liama Neesona, kterému digitální vlci moc nepomáhají.

Žánr: Akční / Dobrodružný / Drama / Thriller

Země původu: USA / Kanada

Rok vzniku: 2011

Délka: 110 minut

Původní název: The Grey

Světová premiéra: 11. prosince 2011 – USA (Austin Butt-Numb-A-Thon)

Kinopremiéra v ČR: 8. března 2012

Režie: Joe Carnahan

Námět: Ian Mackenzie Jeffers (povídka "Ghost Walker")

Scénář: Joe Carnahan, Ian Mackenzie Jeffers

Produkce: Joe Carnahan, Leah Carnahan, Jules Daly, Ross Fanger, Lynn Givens, Jennifer Hilton Monroe, Bill Johnson, Mickey Liddell, Douglas Saylor Jr., Ridley Scott, Tony Scott, Jim Seibel, Adi Shankar, Spencer Silna

Hudba: Marc Streitenfeld

Kamera: Masanobu Takayanagi

Střih: Roger Barton, Jason Hellmann

Kostýmy: Courtney Daniel

Společnost: Open Road Films / Inferno Distribution / LD Entertainment / Scott Free Productions / Chambara Pictures / 1984 Private Defense Contractors

Natáčeno: Smithers, British Columbia, Kanada / Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Liam Neeson (Ottway), Frank Grillo (Diaz), Dermot Mulroney (Talget), Dallas Roberts (Hendrick), Joe Anderson (Flannery), Nonso Anozie (Burke), James Badge Dale (Lewenden), Ben Bray „Hernandez" (Hernandez), Anne Openshaw (Ottwayova žena), Peter Girges (pracovník společnosti), Jonathan Bitonti (Ottway v 5 letech), James Bitonti (Ottwayův otec), Ella Kosor (Talgetova dívka), Jacob Blair (Cimoski), Lani Gelera (letuška), Larissa Stadnichuk (letuška), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky, 2.0 polsky

Titulky: česky, anglicky, rumunsky, polsky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný