Filmag válka dokument – Hrdinové nebes

Ve čtvrtek 2. srpna 2012 netradičně ediční řada Filmag Válka dokument přerušuje vydávání „rozdělané“ série Bitevní pole 2. světové války a před jejími dalšími díly se dočkáme dokumentu Hrdinové nebes za 99,- Kč. Piloti, kteří zachránili Středomoří.

V létě roku 1940, zatímco vzdušné síly Spojenců soustředily svou pozornost na Bitvu o Británii a nejlepší piloti bránili Londýn, musel drobný ostrov Malta čelit nejtěžší zkoušce svých dějin.

Přestože přehlížený středomořský ostrov stál svého času tváří v tvář největším bombovým útokům na Zemi, jeho pilotům se podařilo takřka nemožné. Se svými nekonvenčními metodami dokázali čelit útokům německé Luftwaffe, aby nakonec sestřelili Hitlerovy naděje na dobytí severní Afriky a vydláždili tak cestu pro osvobození jihu Evropy.

Toto je příběh nejstatečnějších z nich, zachycující díky exkluzivním archivním záběrům a počítačovým rekonstrukcím strhující vyprávění o utrpení a triumfu vykoupených krví.

Slogan na webu tohoto dokumentu hlásá, že Bitva o Británii byla pouhou dětskou hrou v porovnání s tím, co se odehrávalo na Maltě…

Zadní strana

Žánr: Dokument

Země původu: Malta

Rok vzniku: 2006

Délka: 59 minut

Původní název: Heroes in the Sky

Režie: Engelbert Grech

Scénář: Engelbert Grech

Produkce: Engelbert Grech

Hudba: Winter Moods, Jeremy Micallef, Bjorn Lynn, Pawel Blaszak

Animace: Desnica Dejan

Konzultant: Frederick Galea

Zvuk: Justin Chircop

Společnost: Halo Pictures

Vypravěč v původním znění: Harry Legg

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: černobílý/barevný PAL 4:3 (1,66:1)

Bonus: