Hollywood Classic Entertainment – Muž na hraně

Další novinkou od Hollywood Classic Entertainment má být v pondělí 6. srpna 2012 thriller Muž na hraně za 199,- Kč. Jen nevinného lze zahnat tak vysoko.

Když bývalý newyorský policajt na útěku Nick Cassidy vstoupí do hotelu Roosevelt v New Yorku, vyjede do jednoho z nejvyšších pater budovy a vyleze na římsu, ohrožuje víc než svůj vlastní život. Na nějakou dobu se zastaví celé město a to včetně několika velice nervózních lidí s velkým tajemstvím.

Cassidyho rozhodnutí nevytvoří pouze mediální bouři, ale také zapeklitou situaci pro policejní psycholožku Lydii Spencer, která se ho snaží přesvědčit, aby neskákal. Čím víc se o to snaží, tím víc jí začíná docházet, že Cassidy má možná v plánu úplně něco jiného než sebevraždu. Během Cassidyho odvážného kousku začíná postupně zapadat jeden dílek puzzle do druhého. Najednou je v sázce mnohem víc než život jednoho muže stojícího na římse.

Na imdb.com 66 procent, na csfd.cz 63, komentáře poněkud v rozporu s dosaženým skóre: Mix spousty starších i novějších filmů, který nemá to správné koření a o logice slyšel jen zpovzdálí. Řemeslně dobrá práce, ale jedno shlédnutí je až až, vícekrát se dívat netřeba.

Žánr: Akční / Krimi / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2012

Délka: 98 minut

Původní název: Man on a Ledge

Světová premiéra: 26. ledna 2012 – Argentina / Chorvatsko / Německo / Řecko / Izrael / Peru / Portugalsko

Kinopremiéra v ČR: 9. února 2012

Režie: Asger Leth

Scénář: Pablo F. Fenjves

Produkce: Lorenzo di Bonaventura, Jake Myers, David Ready, Mark Vahradian

Hudba: Henry Jackman

Kamera: Paul Cameron

Střih: Kevin Stitt

Kostýmy: Susyn Lyall

Společnost: Summit Entertainment / Di Bonaventura Pictures

Natáčeno: New York, USA

Hrají: Sam Worthington (Nick Cassidy), Mandy Gonzalez (manažer), William Sadler (komorník), Barbara Marineau (křičící žena), J. Smith-Cameron (psychiatrička), Anthony Mackie (Mike Ackerman), Patrick Collins (otec Leo), Jamie Bell (Joey Cassidyová), Genesis Rodriguez (Angie), Afton Williamson (Janice Ackermanová), Robert Clohessy (vězeňská stráž), Joe Lisi (seržant), Candice McKoy (policistka), Edward Burns (Jack Dougherty), Johnny Solo (policista), Titus Welliver (Dante Marcus), Elizabeth Banks (Lydia Mercerová), James Yaegashi (policejní technik), Daniel Sauli (policejní technik), Kyra Sedgwick (Suzie Moralesová), Frank Pando (kameraman), Jason Kolotouros (ESU), Michel Lee Laurence (vousáč), Don Castro (technik kriminálky), Ed Harris (David Englander), Pooja Kumar (Englanderova asistentka), John Dossett (Ted Henry), Sylvia Kauders (rozzlobená žena), Félix Solis (Nestor), Geoffrey Cantor (Gordon Evans), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný