Magic Box – Pinocchio

Tak už začíná být jasné, že původně ohlášené plány berou termínově za své. Magic Box už v úterý 7. srpna 2012 posílá na pulty trafik za 199,- Kč další Disneyovku Pinocchio. Sny se mohou splnit, pokud si je opravdu přejete!

Pohádkový příběh studia Disney o dřevěném Pinocchiovi, který touží stát se opravdovým chlapcem, je plný dobrodružství, napětí, emocí a také nezapomenutelných písní. Hlavní píseň filmu „Přej si přej“ získala dokonce Oscara za nejlepší filmovou skladbu roku.

Osamocený řezbář Geppetto vyřeže krásnou loutku a ze všeho nejvíce si přeje, aby se z ní stal skutečný chlapec. Loutka jménem Pinocchio obživne, avšak aby se stala opravdovým člověkem, musí nejprve prokázat, že si takovou poctu zaslouží. Před Pinocchiem, jemuž povyroste nos vždy, když zalže, stojí navíc v cestě epické dobrodružství plné nebezpečí a zlé vůle.

Pinocchio je jedním z nesmrtelných pokladů Walta Disneye, který ukázal milionům dětí na celém světě, jak krásné je mít skrytá přání. V době, kdy dřevěná loutka a její laskavý majitel řezbář Gepetto patří do minulého století, mají malí i velcí diváci u nás jedinečnou šanci se i dnes potěšit tímto příběhem.

Za jedné kouzelné a hvězdami poseté noci se stal zázrak, který oživil Gepettovu milovanou loutku – Pinocchia. Začalo tak fantastické dobrodružství, které prověřilo odvahu, věrnost a čest dřevěné loutky. I když ji chytrý přítel Jiminy Cricket varoval před možnými nástrahami, Pinocchio se řítí do jedné humorné katastrofy za druhou. A to všechno jen proto, aby zachránil svého Gepetta, který je v nebezpečí!

Na imdb.com 77, na csfd.cz stejně: Dodnes veselá pohádka pro celou rodinu.

Zadní strana

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Hudební / Rodinný / Pohádka / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1940

Délka: 84 minut

Původní název: Pinocchio

Světová premiéra: 7. února 1940 – USA, New York

Režie: Norman Ferguson, T. Hee, Wilfred Jackson, Jack Kinney, Hamilton Luske, Bill Roberts, Ben Sharpsteen

Námět: Carlo Collodi

Scénář: Ted Sears, Otto Englander, Webb Smith, William Cottrell, Joseph Sabo, Erdman Penner, Aurelius Battaglia, Bill Peet

Produkce: Walt Disney

Hudba: Leigh Harline, Paul J. Smith

Společnost: Walt Disney Productions

Hlasy v původním znění: Mel Blanc (Oslík / Gideon / Vojáček), Don Brodie (Carnival Barkers), Walter Catlett (J. Worthington Foulfellow), Marion Darlington (ptáci), Frankie Darro (Lampwick), Cliff Edwards (Jiminy Cricket), Dickie Jones (Pinocchio / Alexander), Charles Judels (Stromboli / kočí), Christian Rub (Geppetto), Evelyn Venable (modrá víla), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, anglicky, slovensky

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: Hudba a další, Zákulisí studia Disney, Hry a zábava: Fakta o Pinocchiovi