Bontonfilm – 500 dní se Summer

Většina titulů, které se objevily v předběžných seznamech trafikového vydání z katalogu Bontonfilmu, se postupně přesunula do nedělí, sem tam ale něco zbylo i na všední dny. Možná v úterý 14. srpna 2012 za 99,- Kč bude ke koupi 500 dní se Summer. Neotřelá romantická komedie o ženě, která nevěří v pravou lásku a muži, který se do ní bezhlavě zamiluje.

Nezvyklá romantická komedie o lásce a osudu přináší příběh mladého reklamního textaře, který až dosud zoufale a bezúspěšně hledal dívku svých snů… A teď to vypadá, že by jeho nová kolegyně Summer Finnová mohla být tou "pravou". Ale 500 dní jejich nekonvenčního vztahu dokazuje (na přeskáčku), že cesta ke štěstí může být nepředvídatelná, nekontrolovatelná – a neskutečně zábavná!

Divácký hit festivalu Sundance je vlastními slovy tvůrců antiromantická komedie. Formálními nápady hýřící film ukazuje v nelineárním vyprávění 500 dní vztahu mezi dívkou Summer, která nevěří na opravdovou lásku, a mladíkem Tomem, jenž se do ní osudově zamiloval.

Dynamický postmoderní milostný příběh, lépe řečeno "příběh o lásce", hravě nakládá s žánrovými schématy. Ve videoklipově koncipovaných epizodách, které vyjadřují proměnlivé nálady milostného vztahu, hlavní hrdina a vypravěč v jedné osobě přehodnocuje svých 500 dní v Los Angeles plných příslibů, nejistoty, okouzlení, distance, něžnosti, intimity, trapnosti, vášně, hněvu, extáze, léta a Summer.

Na imdb.cz 79 procent, na csfd.cz 80: Velmi příjemné překvapení, scénář plný nápadů, herci výborní.

Zadní strana 

Žánr: Drama / Komedie / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 95 minut

Původní název: (500) Days of Summer

Světová premiéra: 17. ledna 2009 – USA (Sundance Film Festival)

Premiéra v ČR: 12. srpna 2009 (Fresh Film Fest)

Režie: Marc Webb

Scénář: Scott Neustadter, Michael H. Weber

Produkce: Veronica Brooks, Scott Hyman, Mason Novick, Jessica Tuchinsky, Mark Waters, Steven J. Wolfe

Hudba: Mychael Danna, Rob Simonsen

Kamera: Eric Steelberg

Střih: Alan Edward Bell

Kostýmy: Hope Hanafin

Společnost: Fox Searchlight Pictures / Watermark / Sneak Preview Entertainment

Natáčeno: Bradbury Building – 304 S. Broadway, Downtown, Los Angeles, Kalifornie, USA / Canadian Building – 432 S Main St., Los Angeles, Kalifornie, USA / Civic Center Plaza, Downtown, Los Angeles, Kalifornie, USA / Downtown, Los Angeles, Kalifornie, USA / Eastern Columbia Building – 849 S. Broadway, Los Angeles, Kalifornie, USA / IKEA Burbank – 600 North San Fernando Blvd., Burbank, Kalifornie, USA / Los Angeles County Music Center – 135 N. Grand Avenue, Downtown, Los Angeles, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / Million Dollar Theatre – 307 S. Broadway, Downtown, Los Angeles, Kalifornie, USA / Redwood Bar & Grill – 316 West 2nd St., Los Angeles, Kalifornie, USA / Union Station – 800 N. Alameda Street, Downtown, Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Joseph Gordon-Levitt (Tom Hansen), Zooey Deschanel (Summer Finnová), Geoffrey Arend (McKenzie), Chloë Grace Moretz (Rachel Hansenová), Matthew Gray Gubler (Paul), Clark Gregg (Vance), Patricia Belcher (Millie), Rachel Boston (Alison), Minka Kelly (Autumn – dívka při rozhovoru), Charles Walker (nový manžel Millie), Ian Reed Kesler (Douche), Darryl Alan Reed (řidič autobusu), Valente Rodriguez (zaměstnanec), Yvette Nicole Brown (nová sekretářka), Nicole Vicius (host na party), Natalie Boren (host na party), Maile Flanagan (Rhoda), Darryl Sivad (uvaděč), Gregory Thompson (ministr), Michael Bodie (muž), John Mackey (mim), Jacob Stroop (Amor), Kevin Michael (svatební zpěvák), Sid Wilner (Grossman), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, rusky

Titulky: česky, anglicky, bulharsky, estonsky, litevsky, lotyšsky, rumunsky, rusky, slovinsky, turecky, ukrajinsky

Obraz: barevný / černobílý PAL 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,20:1)

Bonus: Ztracené dny Summer: Vynechané a prodloužené scény