Magic Box – Sestra v akci 2: Znovu v černém hábitu

Opět v těsném závěsu za prvním dílem MagicBox hodlá ve středu 22. srpna 2012 do trafik dodat za 149,- Kč pokračování komedie Sestra v akci 2: Znovu v černém hábitu. Opět mezi jeptiškami.

Držitelka Oscara Whoopi Goldberg se vrací jako divoká černošská zpěvačka v pokračování kasovního trháku Sestra v akci. Deloris Van Cartierová na svých dobrodružstvích v klášteře nakonec ještě vydělala a slaví právě úspěchy v nové show v Las Vegas. Z opojení slávou je však vytržena neodbytnými jeptiškami, které přicházejí s prosíkem. Po předchozích zkušenostech s temperamentní sestrou dospěly tyto dobré ženy k názoru, že Deloris je jejich jedinou nadějí v katastrofální situaci. Osud zavede sestry od svaté Kateřiny do nechvalně proslulé střední církevní školy sv. Františka, kde jim přes hlavu přerůstají tamní odbojní žáci.

Jedinou šancí pedagogů je právě Deloris, která se ale nechá dlouho přemlouvat, než souhlasí s tím, že se převleče za učitelku hudební výchovy. A tak se ještě jednou pouští sestra Mary Clarence do boje, ve kterém chce ďábelské studenty obrátit na víru hudby, která jejich uším zní vpravdě rajsky.

Ani pro ni však první setkání nedopadne nejlépe. Přesto se rozhodne vytrvat, zejména když náhodou zjistí, že škola má být uzavřena, protože chybí peníze na její provoz. Pro studenty pocházející z chudinské čtvrti by to však znamenalo konec naděje na vzdělání. A protože jediné, co Delores alias Mary Clarence umí, je zpívat, rozhodne se školu zachránit zpěvem. Zaveze žáky na vystoupení jeptišek ve starobinci a pak využije jejich nadšení z úspěšného vystoupení k tomu, aby z nich udělala školní sbor.

A po úspěchu jeho prvního vystoupení přihlásí sbor do celostátní soutěže v Hollywoodu. Nepříliš ochotný otec Maurice sice akci povolí, ale pouze s podmínkou, že si na ni studenti sami vydělají. Těm se to sice podaří, ale ještě je tu proradný správce Crisp, který odhalí pravou totožnost sestry Mary Clarence a vydá se do Hollywoodu, aby na poslední chvíli vystoupení sboru zabránil.

Na imdb.com 49 procent, na csfd.cz 47: Nebýt hudby, tak v tom filmu kromě několika známých tváří není vůbec nic. Vtipné to není ani náhodou a poslouchat americké moralistické kecy je o zdraví a rozum.

Zadní strana

Žánr: Komedie / Hudební

Země původu: USA

Rok vzniku: 1993

Délka: 103 minut

Původní název: Sister Act 2: Back in the Habit

Světová premiéra: 10. prosince 1993 – USA

Režie: Bill Duke

Námět: Joseph Howard (postavy)

Scénář: James Orr, Jim Cruickshank, Judi Ann Mason

Produkce: Mario Iscovich, Laurence Mark, Christopher Meledandri, Scott Rudin, Marc Shaiman, Dawn Steel, Ron Stacker Thompson

Hudba: Miles Goodman

Kamera: Oliver Wood

Střih: John Carter, Pembroke J. Herring, Stuart H. Pappé

Kostýmy: Francine Jamison-Tanchuck

Společnost: Touchstone Pictures

Natáčeno: Bank of America Building – 555 California Street, San Francisco, Kalifornie, USA / City College of San Francisco, Alemany Campus – 750 Eddy Street, San Francisco, Kalifornie, USA / Coit Tower, San Francisco, Kalifornie, USA / Las Vegas, Nevada, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / Maritime Museum Building – 201 Fort Mason, San Francisco, Kalifornie, USA / Ramsay-Durfee Estate – 2425 S Western Ave, Los Angeles, Kalifornie, USA / San Francisco, Kalifornie, USA / St. Peter & Paul Church – 666 Filbert Street, San Francisco, Kalifornie, USA

Hrají: Whoopi Goldberg (Deloris Van Cartierová / sestra Mary Clarence), Kathy Najimy (sestra Mary Patricková), Barnard Hughes (otec Maurice), Mary Wickes (sestra Mary Lazarusová), James Coburn (pan Crisp), Michael Jeter (otec Ignatius), Wendy Makkena (sestra Mary Robertová), Sheryl Lee Ralph (Florence Watsonová), Robert Pastorelli (Joey Bustamente), Thomas Gottschalk (otec Wolfgang), Maggie Smith (matka představená), Lauryn Hill (Rita Louise Watsonová), Brad Sullivan (otec Thomas), Alanna Ubach (Maria), Ryan Toby (Westley Glen ‚Ahmal‘ James), Ron Johnson (Richard ‚Sketch‘ Pinshum), Jennifer Love Hewitt (Margaret), Devin Kamin (Frankie), Christian Fitzharris (Tyler Chase), Tanya Blount (Tanya), Valeria Andrews (dítě ve třídě), Dionna Brooks-Jackson (dítě ve třídě), Monica Calhoun (dítě ve třídě), Martha Gonzalez (dítě ve třídě), Deondray Gossett (dítě ve třídě), Frank Howard (dítě ve třídě), David Kater (dítě ve třídě), Riley Weston (dítě ve třídě), Deedee Magno (dítě ve třídě), Patrick Malone (dítě ve třídě), Alex Martin (dítě ve třídě), Jermaine Montell (dítě ve třídě), Sacha Thomas (dítě ve třídě), Ashley Thompson (dítě ve třídě), Pat Crawford Brown (jeptiška ze sboru), Susan Browning (jeptiška ze sboru), Georgia Creighton (jeptiška ze sboru), Edith Diaz (jeptiška ze sboru), Ellen Albertini Dow (jeptiška ze sboru), Beth Fowler (jeptiška ze sboru), Prudence Wright Holmes (jeptiška ze sboru), Sheri Izzard (jeptiška ze sboru), Susan Johnson-Kehn (jeptiška ze sboru), Ruth Kobart (jeptiška ze sboru), Darlene Koldenhoven (jeptiška ze sboru), Rose Parenti (jeptiška ze sboru), Carmen Zapata (jeptiška ze sboru), Andrea Robinson (zpěv – hlas sestry Mary Robertové), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky, 2.0 maďarsky, 2.0 VO rusky

Titulky: česky, anglicky, polsky, maďarsky, hebrejsky, rusky, řecky, bulharsky, turecky, chorvatsky, slovinsky, anglicky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,85:1)

Bonus: