Bontonfilm – Soukromé životy Pippy Lee

V seznamu PNS pro distribuci v pátek 24. srpna 2012 se z katalogu společnosti Bontonfilm objevil další titul, ale do trafik doputovalo DVD Soukromé životy Pippy Lee za 99,- Kč nakonec až v pondělí 27. srpna 2012.

Pippa Lee vede na první pohled šťastný život. Je oddanou manželkou o třicet let staršího významného vydavatele, se kterým má dvě odrostlé úspěšné děti. Každý obdivuje její vyrovnanost a rád se jí svěří se svými problémy. Když se ale u jejího manžela objeví zdravotní potíže, na jeho naléhání se stěhují z manhattanského bytu do klidnějšího Connecticutu.

 

A právě tady, uprostřed komunity důchodců, se její idylický manželský život, který tak dlouho a těžko budovala, ocitá v zásadním ohrožení… Ve vedlejších rolích filmu, v němž se střídají hořké momenty s těmi humornými, se objevují Keanu Reeves, Monica Bellucci, Julianne Moore nebo držitelka Zlatého glóbu Winona Ryder.

Na imdb.com 64 procent, na csfd.cz 63: Nelehký život nešťastné ženy v typickém nezávislém filmu plném známých tváří.

Zadní strana 

Žánr: Drama / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 94 minut

Původní název: The Private Lives of Pippa Lee

Světová premiéra: 9. února 2009 – Německo (Berlin International Film Festival)

Režie: Rebecca Miller

Námět: Rebecca Miller (román)

Scénář: Rebecca Miller

Produkce: Jean-Luc De Fanti, Jill Footlick, Dede Gardner, Warren T. Goz, Jeremy Kleiner, Stewart McMichael, Brad Pitt, Jeff Sagansky, Lemore Syvan

Hudba: Michael Rohatyn

Kamera: Declan Quinn

Střih: Sabine Hoffmann

Kostýmy: Jennifer von Mayrhauser

Společnost: Grand Army Entertainment / IM Global / Lumina Films / Plan B Entertainment

Natáčeno: Connecticut, USA / Danbury, Connecticut, USA / New Milford, Connecticut, USA / Stamford, Connecticut, USA

Hrají: Robin Wright Penn (Pippa Leeová), Mike Binder (Sam Shapiro), Alan Arkin (Herb Lee), Winona Ryder (Sandra Dullesová), Ryan McDonald (Ben Lee), Cornel West (Don Sexton), Maria Bell (Suky Sarkissianová), Arnie Burton (doktor), Tim Guinee (Des Sarkissian), Drew Beasley (Chester Sarkissian šestiletý), Madeline McNulty (Pippa sedmiletá), Beckett Melville (Chester Sarkissian třináctiletý), Zoe Kazan (Grace Leeová), Billy Wheelan (číšník), Shirley Knight (Dot Nadeauová), Keanu Reeves (Chris Nadeau), Joan Copeland (klavíristka), J. R. Horne (Jonnie Nadeau), Blake Lively (mladá Pippa), Adam Shonkwiler (Chester Sarkissian dvaadvacetiletý), Richard DeDomenico (starší muž), Robin Weigert (Trish Sarkissianová), Julianne Moore (Kat), Christin Sawyer Davis (Shelly), Dan DeLuca aka Zero (Craig Simms), Adam Grupper (Max Kessler), Sean-Michael Bowles (Jed), Audrey Lynn Weston (Terry), Sean Casey (Calvin), Monica Bellucci (Gigi Leeová), Angela Trento (žena), Teresa Yenque (Alphonsa), Lola Pashalinski (paní Mankievitzová), Myra Lucretia Taylor (noční zdravotní sestra), Annie Purcell (zdravotní sestra), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný