Filmag válka dokument – Bitevní pole 2. světové války – 6. DVD – Bitva o Británii, část 2

Filmag v ediční řadě Válka dokument ve čtvrtek 30. srpna 2012 pokračuje v dokumentární válečné sérii a za 99,- Kč bude v prodeji disk Bitevní pole 2. světové války – 6. DVD – Bitva o Británii, část 2.

Rozsáhlá dokumentární série, kterou vám přinášíme na 16 DVD, mapuje všechny klíčové bitvy, postavy a technologie 2. světové války. Díky dosud neviděným archivním záběrům a unikátním výpovědím válečných veteránů můžete podrobně nahlédnout pod pokličku nejkrvavějších událostí moderních dějin.

 

BITVA O BRITÁNII

 

Pro Bitvu o Británii se občas používá i pojmenování Bitva o Anglii. Jednalo se o první významné střetnutí v dějinách válek vybojované výhradně prostřednictvím leteckých sil. Smyslem této vzdušné bitvy, kterou rozpoutala německá strana, bylo zničit, nebo alespoň výrazně oslabit Royal Air Force a získat tak jednoznačnou vzdušnou převahu nad kanálem La Manche a Británií, což německé velení považovalo za nutnou podmínku pro uskutečnění invaze do Anglie. Koncem října 1940 Němci pochopili, že nejsou schopni dosáhnout svého cíle a začali akce omezovat. V roce 1941 pak byla většina kapacit Luftwaffe převelena na jiná bojiště.   

Zadní strana 

Žánr: Dokument / Válečný  

Země původu: USA

Rok vzniku: 2008

Délka: 87 minut

Původní název: Battle Ground Series

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný/černobílý PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: