Crestron uvádí nový dotykový WiFi panel TPMC-8X

Crestron uvádí nový dotykový WiFi panel TPMC-8X řady Isys i/O™ s operačním systémem Windows XP Embedded, který nabízí bezpečnou PC funkcionalitu včetně bezdrátové konektivity v normě 802.11a/b/g. TPMC-8X představuje vysoký výkon ukrývající se v elegantním hořčíkovém těle, jež z něj dělá nejtenčí, nejlehčí a nejodolnější dotykový panel na trhu..

TPMC-8X nabízí brilantní SVGA displej s úhlopříčkou 8,4“ (21 cm) umožňující zobrazit 3D grafiku a video proudy. Mezi další úžasné vlastnosti lze zařadit technologii Bluetooth®, Skype™ VoIP, biometrický skener AuthenTec, stereofonní reproduktory, mikrofon a podporu Yahoo! Widgets a Dyanamic Navigation.

Dotykový WiFi panel TPMC-8X pracuje na platformě Windows XP Embedded, která mu umožňuje přístup na web prostřednictvím aplikace Internet Explorer, přehrávat mediální proudy přes Windows Media® Player 10, stahovat e-maily a provozovat kancelářské programy MS Word, Excel, PowerPoint®, Adobe®Acrobat® – to vše dohromady s intuitivním ovládáním AV techniky, osvětlení, vytápění a zabezpečení.

Přístup k datům nebo aplikacím na jiném počítači se děje prostřednictvím vzdálené plochy (Remote Desktop), zatímco vestavěné programy NetMeeting® a Skype™ umožňují konferenční hovory přes VoIP přímo z dotykového panelu. Technologie Bluetooth® dovoluje uživateli připojit bezdrátová zařízení jako např. klávesnici a myš, přičemž USB port pojme zařízení kabelová. Není již třeba přídavný počítač.

Dotykový displej s úhlopříčkou 8,4“ (21 cm) zobrazuje barvy s hloubkou 16 bitů dovolující úžasné 3D efekty, obrázky ve vysokém rozlišení, dynamickou grafiku a text, průhledné objekty, animace a bezdrátové video. Nový panel TPMC-8X má integrovaný procesor AMD Geode™ jež mu dává nevídaný výkon.

Mimo širokou paletu video formátů podporovaných vestavěným mediálním přehrávačem, nabízí TPMC-8X také nativní podporu bezdrátového videa z webových kamer a serverů s použitím formátu M-JPEG. Ať už sledujete svoje oblíbené DVD nebo pozorujete svoje děti v bazénu, TPMC-8X tyto obrazové zdroje jednoduše zobrazí na svém dotykovém displeji.

Zabudované stereofonní reproduktory, mikrofon a výstup na sluchátka poskytují kompletní zvukové funkce jako doplněk k obrazovým a počítačovým schopnostem. Do panelu mohou být nahrány soubory WAV, které lze přiřadit jako odezvu na stisknutí tlačítek nebo zvolené aplikace.

Vestavěný biometrický skener otisku prstu dodává pohodlí a bezpečnosti nový rozměr. Každý jednotlivý uživatel je automaticky identifikován. Pouhým dotykem prstu je uživateli přiřazen osobní profil s vlastní grafikou, předvolbami a přístupovými právy.

Vyměnitelná LiIon baterie poskytuje rychlé nabití a dlouhý bezdrátový provoz bez typického paměťového efektu. Volitelný stojan na stůl poskytuje pohodlné nabíjení, zatímco je panel neustále v provozu. Stolní stojan dovoluje připojit panel kabelovou sítí, zatímco zůstává neustále bezdrátově připojen.

TPMC-8X bude k dispozici prostřednictvím společnosti BaSys na přelomu roku 2006/2007