Bontonfilm – Krev na křídlech

Další titul z katalogu společnosti Bontonfilm vyslaný do trafik má být ve středu 5. září 2012 za 199,- Kč drama Krev na křídlech. Láska je silnější než smrt.

V 50. letech 20. století se je mladá dívka držena v kleci a vystavována jako cirkusová atrakce kvůli křídlům, které jí vyrůstají ze zad. Pro její záchranu z rukou mafiána se rozhodne smolařský trumpetista.

 

"Život. Nikdy jsem si s ním neuměl poradit. I basu jsem si vyzkoušel. S lidmi jsem nevycházel. Všechny ty kecy, nezávazný řeči, hovadiny. To mi nesedí. Měl jsem svou hudbu a svůj doping. A v tom to je. Nakonec… O drogu jde vždycky." – Mickey Rourke jako Nate Poole ve filmu Krev na křídlech.

 

V romantickém thrilleru Krev na křídlech, který je plný syrové upřímnosti a ironického humoru, se vydáte do světa bolesti, lásky a nebezpečí zahaleného do závoje filmu noir. Ocitnete se obklopeni jazzem, mafiány a magií v příběhu plném temných symbolů skrytých pod povrchem.

Snímek s typickými znaky bajky se odehrává ve sněhem pokryté pustině a v tmavém opuštěném městě, kde poletují ptáci bouřliváci, rozléhá se tesklivý hlas trubky a osud svádí dohromady dvě nešťastné duše. Nezvyklá romance vypráví o jazzovém muzikantovi pronásledovaném smůlou a o naději na spásu, kterou ucítí, když se setká s krásnou dívkou s křídly.

V hlavních rolích nezávislého filmu scenáristy a režiséra Mitche Glazera se představují na Cenu Akademie nominovaný Mickey Rourke, svůdná superstar Megan Fox, držitel Zlatého glóbu Bill Murray, na Cenu Independent Spirit dvakrát nominovaná Kelly Lynch a na Cenu BAFTA nominovaný Rhys Ifans.

A co je to všechno platné, na imdb.com 43 procent, na csfd.cz 49: Neskutečná nuda a scénář víc než zmatený. Koukat se dá jenom na Megan…

Náhled zadní strany z webu PNS 

Žánr: Drama / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2010

Délka: 90 minut

Původní název: Passion Play

Světová premiéra: 10. září 2010 – Kanada (Toronto International Film Festival)

Režie: Mitch Glazer

Scénář: Mitch Glazer

Produkce: Andrea Chung, Daniel Dubiecki, Megan Ellison, Meryl Emmerton, Dan Keston, Tyler Kwon, Bergen Swanson, Rebecca Wang

Hudba: Dickon Hinchliffe

Kamera: Christopher Doyle

Střih: Billy Weber

Kostýmy: Lisa Jensen

Společnost: Annapurna Productions / Rebecca Wang Entertainment

Natáčeno: Albuquerque, New Mexico, USA / Santa Fe, New Mexico, USA

Hrají: Mickey Rourke (Nate Poole), Megan Fox (Lily Lusterová), Bill Murray (Happy Shannon), Kelly Lynch (Harriet), Rhys Ifans (Sam Adamo), Chris Browning (Cecil), Mark Silvertsen (Walt), Rory Cochrane (Rickey), Frank Bond (doprovod Walta), Aaron Shiver (Russell), Lora Martinez-Cunningham (zdravotní sestra Kohlová), Robert Wisdom (Malcolm), Liezl Carstens (April), Alexandra Essoe (Audrey), Brian Doyle-Murray (Billy Berg), Marc Miles (Jake), Susan Traylor (Red), Armin Amiri (barman), Bernardo P. Saracino (otec), Marc Mouchet (kapelník), Bruce McIntosh (Dr. Rosenblum), Andy McPhee (Donnie), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, česky pro neslyšící  

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: žádný