Bontonfilm – Okresní přebor: Poslední zápas Pepika Hnátka

Bontonfilm nabídne v trafikách v neděli 9. září 2012 celovečerní film, předcházející úspěšnému TV seriálu, v prodeji bude Okresní přebor: Poslední zápas Pepika Hnátka za 199,- Kč.

„Na žádnej ťukes nemáte, jste dřeváci, a proto taky hrajete vokres." Málokterý trenér by hru svého mužstva popsal líp. Slavojem Houslice prošlo mnoho hráčů a koučů, ale jen on se v něm zapsal navěky. Legendární trenér Pepik Hnátek…

Po obrovském úspěchu televizního seriálu se producenti z MediaPro Pictures rozhodli přenést současný fenomén a možná nejslavnější fotbalový klub v Česku i na plátna kin.

 

Děj filmu se odehrává v časovém období, které těsně předchází začátku stejnojmenného seriálu. Ten začíná momentem, kdy hrdinové řeší, zda splní poslední přání svého zesnulého vůdce Pepika Hnátka a vysypou jeho popel do středového kruhu houslického hřiště.

„Při debatách o celovečerním filmu nás napadlo, že rozšíříme mytologii fotbalového oddílu Slavoj Houslice o jednu velmi významnou postavu, která již v samotném seriálu významnou roli má, ale nikdo ji nikdy neviděl. To nám připadalo jako nejvhodnější řešení, abychom nemuseli svět Okresního přeboru násilně měnit kvůli celovečernímu formátu," říká režisér a scenárista Jan Prušinovský.

 

Na vlastní oči tedy poznáte člověka, který pro fotbal žije a neváhal by pro něj i zemřít. Pepik Hnátek (Miroslav Krobot) má plot ve sparťanských barvách, notýsek plný taktických poznámek a trauma z toho, že Houslice nikdy nepostoupily do kraje. Trenér je ale přesvědčený, že když budou hráči, včetně servilního kapitána Luňáka (Ondřej Vetchý), hvězdy týmu Kužela (David Novotný) a brankáře Káji (Jakub Kohák), plnit jeho pokyny, úspěch se dostaví…

Na csfd.cz 78: Nejdřív zjevení ve formě seriálu a poté i v podobě výborného filmu. Skvělá komedie a povedená sonda do vesnického sportování.

Žánr: Komedie / Sportovní

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2012

Délka: 104 minut

Kinopremiéra v ČR: 29. března 2012

Režie: Jan Prušinovský, Jakub Kohák

Scénář: Jan Prušinovský, Petr Kolečko

Dramaturgie: Petr Jarchovský, Markéta Prušinová

Produkce: Jan Maxa, Ondřej Zima, Misu Predescu, Petr Erben

Hudba: Jan P. Muchow, Vratislav Kydlíček

Kamera: Petr Bednář

Střih: Otakar Šenovský

Kostýmy: Ivan Stekla

Architekt: Jan Vlček

Zvuk: Matěj Matuška, Michal Čech

Masky: Lukáš Král

Účinkují: Miroslav Krobot (Pepik Hnátek), Jakub Kohák (Kája Vachopulos), Ladislav Hampl (Jarmil Hubáček), Petr Růžička (Láďa Křivánek), Jiří Petříš (Jirka Mazánek), Ondřej Vetchý (Jirka Luňák), Luděk Sobota (Václav Orel), Jaroslava Pokorná (Antonie Hnátková), David Novotný (Jarda Kužel), Pavel Kikinčuk (Ludvík Hovorka), Leoš Noha (Adolf Větvička), Jarmil Škvrna (Řepa), Pavla Beretová (Tereza), Jaroslav Plesl (Lojza Cimfe), Norbert Lichý (Míra Kluc), Jan Hartl (Jindřich Krhavý), Petr Stach (Fanda Duchoň), Václav Neužil (MUDr. Otépka), Alena Mihulová (Marie Luňáková), Marika Procházková (Tereza Kuželová), Pavel Nečas (Luboš Matějka), Václav Kopta (Arnošt Krob), Johanna Tesařová (Jana Rozsívalová), Eva Nosálková (Marie Stíhlová), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: