Magie systémů Lifestyle

Firma BOSE si je vědoma, že její špičkové reprodukční systémy jsou určené pro zákazníky, jejichž nákupní priority nepodléhají konvencím. Hrubým popisem systému Lifestyle z obrázku najdeme pětici satelitních reproduktorů doprovázené aktivním basem, jednotku s DVD přehrávačem a dálkový ovladač, což jej zásadně neodlišuje od konvenčních systémů. Propastný rozdíl je patrný od vybalení obrázkového návodu přes akustický projev až po patentované inteligentní ovládání.

Američané se rozhodli provést inovaci u svých nejluxusnějších systémů a kdo by čekal, že nové sestavy budou umět nahrávat videonahrávky na HDD, nebo četli JPEG či dokázali přehrávat DivX musím zklamat. To je právě to podléhání konvencím, které se zároveň stává rychlou morální zkázou přístrojů. Netradičně po 3 letech, ale tradičně jen v akustice došlo k obnovení chlouby společnosti BOSE a na evropský trh přichází nová série systémů Lifestyle.

Tím nejviditelnějším krokem kupředu je horizontální podoba centrálního reproduktoru. Jeden z charakteristických znaků všech pěti stejných reproduktorů byl zlomen, i když ne zcela. Centrální reproduktor je i nadále konstrukčně stejný, ale jeho 90° otočka je v konjunktuře s modernějšími plochými televizory. Nejmenší reproduktory Jewel Cube jsou totožné s předcházejícími systémy, u reproduktorů Double Cube jsou osazeny zcela nové měniče s vyšší účinností při vysoké hlasitosti. Druhou viditelnou změnou je samotný basový modul. V jeho nitru je uložena všechna magie Dr.BOSE a i zde přirozeně došlo k největší změně. Nový basový modul je o 30% menší přesto s produkcí mnohem silnějších basů.

Základ je postaven na stejném principu dvou reproduktorů ve dvou různě velkých komorách pracujících s technologií Acoustimass. Absolutně nový a odlišný interiér basového modulu umožnil zefektivnit proudy vzduchu a využít maximálního potenciálu všech znalostí oboru psycho-akustiky s jednoznačně kladným výsledkem. Menší basový modul navíc přináší značnou úsporu místa a jeho efektivnější uložení. Další změny v systémech Lifestyle jako jiné konektorové uložení či jiné typy systémových kabelů jsou marginální a zásadně neboří tradice.

Nová série nepřináší ani žádné novátorské označení a tak zůstáváme u původních numerických značek. Lifestyle 48 series II, který je i nadále vlajkovou lodí se vyznačuje přítomností inteligentního přehrávacího systému uMusic rozeznávající 9 osob s kapacitou 350 CD disků a jako nejvyšší model je vybaven reproduktory Jewel Cube. O stupeň nižší je neměnné označení systému Lifestyle 38 series II, který je vybaven reproduktory Double Cube. Systém uMusic je určen pro stejný počet uživatelů, ale jeho kapacita obsáhne 200 CD disků.

Staronovým klínem je v sestupné řadě Lifestyle 35 series II. Je to ideální průsečík pro klienty, kteří touží vlastnit ikonu nejdražších sestav – reproduktory Jewel Cube, ale inteligentní přehrávací systém uMusic z jakýchkoliv důvodů nežádají. Dále pokračujeme směrem dolů k systému Lifestyle 28 series III a nejdostupnější systém Lifestyle 18 series III. Beze změn jsou i ceny systémů, které jsou v rozptylu od 79.000 do 190.000 Kč.

Devízou systémů BOSE Lifestyle je jejich nepřemožitelná reprodukce, naprostá jednoduchost s vysokou značkovou image a nová řada tuto skutečnost jen potrhuje další čarou respektive další sérií.