Hollywood Classic Entertainment – Zmizelá

Poslední dobou pokud se objeví novinka v nabídce společnosti Hollywood Classic Entertainment, je takřka jistota, že půjde o poměrně nový, ale průměrně přijatý snímek. Nejinak tomu má být v pondělí 17. září 2012, kdy bude za 199,- Kč v prodeji thriller Zmizelá. Nikdo jí nevěří. Nikdo ji nezastaví. (Na dostupném obalu jsou čárky nad i opačně).

Jill byla před rokem unesena záhadným mužem a následně vržena do hluboké díry plné mrtvol předchozích obětí. Jako jediné se jí podařilo přežít, protože znala pachatelovo tajemství. Rok po tragické události stejně záhadně mizí i její sestra Molly. Jill je přesvědčena, že je únosce zpět. Tudíž sestru čeká stejný osud a do zítra může být mrtvá. Policie jí však stejně jako tenkrá nevěří a Jill nezbývá nic jiného než podniknout pátrání na vlastní pěst. Podaří se jí do dvanácti hodin najít vraha?

Na imdb.com 57 procent, na csfd.cz 56. Pro některé výborný napínavý akční thriller s originální zápletkou a skvělými herci, pro jiné ohyzdná blondýna zmateně pobíhající po okolí od náhody k náhodě v shitovém filmu bez logiky, scénáře a myšlenky.

Zadní strana

Žánr: Drama / Thriller / Mysteriozní

Země původu: USA

Rok vzniku: 2012

Délka: 118 minut

Původní název: Gone

Světová premiéra: 21. února 2012 – USA, Hollywood

Režie: Heitor Dhalia

Scénář: Allison Burnett

Produkce: Dan Abrams, Matt Berenson, Allison Burnett, Ted Gidlow, Sidney Kimmel, Andre Lamal, Gary Lucchesi, Tom Rosenberg, Chris Salvaterra, Jim Tauber

Hudba: David Buckley

Kamera: Michael Grady

Střih: John Axelrad

Kostýmy: Lindsay McKay

Společnost: Lakeshore Entertainment / Sidney Kimmel Entertainment

Natáčeno: Portland, Oregon, USA

Hrají: Amanda Seyfried (Jill), Daniel Sunjata (Powers), Jennifer Carpenter (Sharon Amesová), Sebastian Stan (Billy), Wes Bentley (Peter Hood), Nick Searcy (pan Miller), Socratis Otto (Jim), Emily Wickersham (Molly), Joel David Moore (Nick Massey), Katherine Moennig (Erica Lonsdaleová), Michael Paré (poručík Ray Bozeman), Sam Upton (strážník McKay), Ted Rooney (Henry Massey), Erin Carufel (strážník Ashová), Amy Lawhorn (Tanya Muslinová), Susan Hess (Dr. Mira Andersová), Jeanine Jackson (paní Cermaková), Blaine Palmer (Conrad Reynolds), Victor Morris (strážník Dubois), Jeff Cole (zákazník), Tracy Pacana (školačka), Madison Wray (školačka), Hunter Parrish (Try), Casey O’Neill (odpůrce Jill), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,78:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný