Bontonfilm – Čtyři slunce

Společnost Bontonfilm připravila na pátek 21. září 2012 za 199,- Kč k trafikovému vydání další domácí film, ke koupi jsou Čtyři slunce. Kolik sluncí je třeba, abychom byli šťastní?

Příběh rodiny a jejích přátel z menšího města vypráví o touze proměnit svůj život k lepšímu, ale také o tom, jak často jsou děti ovlivňovány přešlapy svých rodičů.

Téměř čtyřicetiletý, ale pubertou doposud zmítaný otec od rodiny Jára (Jaroslav Plesl) se stále nepoučil z vlastních chyb a jeho úlety s sebou přinášejí komické momenty. S partnerkou Janou (Anna Geislerová) vychovávají dvě děti. Starší z nich je dospívající syn z Járova prvního manželství Véna (Marek Šácha), který v příběhu sehraje klíčovou roli po boku staršího kamaráda, punkáče Jerryho (Jiří Mádl). Jana prožívá krizi v manželství, ta vyvrcholí v momentě, kdy Járu vyhodí z práce a ona si najde milence (Igor Chmela). Lavinu nečekaných událostí z povzdálí sleduje a možná nakonec ovlivní místní guru Karel, jehož ztvárnil v nezvyklé herecké poloze Karel Roden.

 

Čtyři slunce byly vybrány jako vůbec první český film do soutěže Sundance Film Festivalu, jednoho z nejprestižnějších filmových festivalů na světě.

Na csfd.cz 61: Typický Sláma, další ztroskotanci, další bezvýchodnost, další skvělé herecké obsazení, další smutný film o ničem.

Žánr: Drama / Komedie

Země původu: Česká republika / Německo

Rok vzniku: 2012

Délka: 105 minut

Kinopremiéra v ČR: 8. března 2012

Režie: Bohdan Sláma

Asistent režie: Radim Filipec

Pomocná režie: Martin Bárta

Scénář: Bohdan Sláma

Dramaturgie: Kristán Suda, Ivan Hubač

Produkce: Pavel Strnad, Petr Oukropec, Marta Dudáková, Jiří Koštýř, Jaroslav Kučera, Jordi Niubó

Hudba: Vypsaná fiXa, Wolfgang Amadeus Mozart

Kamera: Diviš Marek, David Čálek

Střih: Jan Daňhel

Zvuk: Jan Čeněk

Kostýmy: Zuzana Krejzková

Masky: Zdeněk Klika

Architekt: Jan Vlasák

Vrchní osvětlovač: Ivan Gardelka

Společnost: Negativ s. r. o. / Česká televize / I/O Post / Pallas Film

Hrají: Jaroslav Plesl (Jára), Jiří Mádl (Jerry), Karel Roden (Karel), Anna Geislerová (Jana), Igor Chmela (třídní učitel), Klára Melíšková (Evička), Jana Plodková (Vénova matka), Marek Šácha (Véna), Anička Bubeníková (dcera Anička), Klára Pollertová – Trojanová (Jerryho matka), Marie Ludvíková (žena v líhni), Vladimír Merta (Mistr), Zuzana Kronerová (Mistrova žena), Kryštof Rímský (manažer), Miroslav Sabadin (Bohouš), Kateřina Jandáčková (punkerka), Mária Pavlovová (Andrea), Edita Piroutková (holka v baru), Kamil Švejda (zaměstnanec), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: