Universal Music – Wabi Daněk – Wabi a Ďáblovo stádo (CD)

Nabídku hudby ve středu 26. září 2012 "oživí" ještě jeden titul vydavatelství Universal Music, za lidovou cenu 329,- Kč je ke koupi novinkové album Wabi Daněk – Wabi a Ďáblovo stádo.

Velmi zvláštní projekt se zrodil během léta roku 2012. Na jeho počátku odjel Wabi Daněk společně s několika hudebníky do srubu v Orlických horách. Ansámbl říkající si Ďáblovo stádo čítal lidi z nejrůznějších žánrů jako Jan Lstibůrek, Maťo Mišík, David Landštof, Luboš Novotný, Petra Páchová anebo Radůza coby host. Za třeskutých bouří, výpadků proudu a za svitu měsíce začala vznikat deska o lidských příbězích, chtíči, vině, trestu a skrytých ideálech i útrapách obyčejného života.

Ze srubu se během léta přesunuli do Prahy, kde se k nim pak přidala ještě Aneta Langerová. Ďáblovo stádo uchopilo jedinečný český fenomén, tramping, a pojalo ho po svém – současně, syrově, naturálně. Ve výběru jim zůstaly písničky let 60. a 70. od Greenhornů, bratří Ryvolů, Kapitána Kida, samotného Wabiho Daňka i z časů trampského úsvitu. Díky rozmanitosti umělců ale nevzniklo jen album "Wabi a Ďáblovo stádo" o třinácti skladbách, ale i umělecké fotografie, dokumentární film, klipy a vizuály.

Setkání Wabiho a Ďáblova stáda, jak zní jméno pouze pro tuto příležitost sestavené skupiny excelentních hráčů se zkušenostmi žánrovými, ale také stylově značně odlišnými, přináší pevně stmelenou kolekci songů oslovující už řadu generací. V nahrávkách, které znějí zcela aktuálně a přitom neztratily nic z původního romantického rázu.

Tracklist je následující:

01. Samota

02. Blízko little Big Hornu

03. Laredo (host: Radůza)

04. Až ztichnou bílé skály

05. Mrtvej vlak

06. A slunce pálí jen

07. Kdo mi zatlačí oči

08. Ďáblovo stádo

09. Hejno vran (host: Radůza)

10. Dawson

11. Hudsonské šífy

12. Casey Jones

Bonus track:

13. Tvůj bílý šátek (host A.Langerová)