Magic Box – Dva na cestě

Společnost MagicBox v pondělí 1. října 2012 za 199,- Kč nabídne další titul z ediční řady Největší filmové klenoty, romantickou komedii Dva na cestě. Obyčejný život povýšili na něco dokonalého.

Dá se návratem do šťastných míst zachránit něco tak křehkého jako manželství a láska?

Režisér Stanley Donen a scenárista Frederic Raphael zachytili příběh, který v četných a několika souběžně běžících retrospektivách mapuje 12letý, zdánlivě bezstarostný vztah architekta Marka a jeho ženy Joanny.

Během své cesty po Evropě se student Mark zamiluje do půvabné studentky hudby Joanny. Po následné svatbě odjíždí na chaotické líbánky, během nichž potkají skupinku nesnesitelných amerických turistů i tajemného Maurice. Ten Markovi nabídne neodolatelnou pracovní příležitost, které Mark nedokáže odolat, a tak odjíždí od své právě těhotné ženy. Film končí tam, kde začal. Mark a Joanna se vydají na další dovolenou, doufajíc, že se jim podaří dát dohromady jejich rozpadající se manželství.

Těšte se na velmi dobře natočené road movie ve stylu „Na cestě se potkali, na cestě se sblížili a na cestě se rozcházejí“, jehož kořením je vzájemná přitažlivost Audrey Hepburn a Alberta Finneyho, nemluvě o nezapomenutelném hudebním zážitku Henryho Manciniho.

Joanna byla na turné s dívčím sborem, Mark byl architekt, který psal diplomku o italské architektuře. Poprvé se potkali ve Francii a bylo to láska jako hrom. Netrvalo dlouho a byla svatba. Nyní, o dvanáct let později, je jejich manželství v troskách a oni, opět na cestě po Francii, se snaží zachránit, co se dá. Příběh, který v četných a několika souběžně běžících retrospektivách mapuje jejich cestu manželstvím od prvotní zamilovanosti, přes námluvy, nevěru a rodičovství až po krizi, způsobené prostým faktem, že jejich vzájemná láska se vytratila.

Na imdb.com 74 procent, na csfd.cz 77: Inteligentní mapa jednoho života.

Zadní strana předchozího vydání

Žánr: Drama / Komedie / Romantický

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1967

Délka: 111 minut

Původní název: Two for the Road

Světová premiéra: 27. dubna 1967 – USA

Režie: Stanley Donen

Scénář: Frederic Raphael

Produkce: Stanely Donen, James H. Ware

Hudba: Henry Mancini

Kamera: Christopher Challis

Střih: Madelèine Gug, Richard Marden

Kostýmy: Hardy Amies, Sophie Issartel-Rochas, Mary Quant, Paco Rabanne, Clare Rendlesham, Michele Rosier, Ken Scott

Společnost: Stanley Donen Films

Natáčeno: Beauvallon, Drôme, Francie / Cap Valéry, Francie / Château de Chantilly, Chantilly, Oise, Francie / French Riviera, Alpes-Maritimes, Francie / Grimaud, Var, Francie / La Colle-sur-Loup, Alpes-Maritimes, Francie / Nice, Alpes-Maritimes, Francie / Paříž, Francie / Port de Nice, Nice, Alpes-Maritimes, Francie / Ramatuelle, Var, Francie / Restaurant Leï Mouscardins, Rue Portalet, Saint-Tropez, Var, Francie / Saint-Tropez, Var, Francie / Studios de la Victorine – 16 avenue Edoard Grinda, Nice, Alpes-Maritimes, Francie / Étangs de Commelles, Coye-la-Forêt, Oise, Francie

Hrají: Audrey Hepburn (Joanna Wallaceová), Albert Finney (Mark Wallace), Eleanor Bronová (Cathy Manchesterová), William Daniels (Howard Manchester), Gabrielle Middleton (Ruth Manchesterová), Claude Dauphin (Maurice Dalbret), Nadia Gray (Francoise Dalbretová), Georges Descrières (David), Jacqueline Bisset (Jackie), Judy Cornwell (Pat), Irène Hilda (Yvonne de Floracová), Dominique Joos (Sylvia), Karyn Balm (Simone), Yves Barsacq (policejní inspektor), Kathy Chelimsky (Caroline Wallaceová), Roger Dann (Gilbert, ‚vévoda de Florac‘), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný