Magic Box – Phineas a Ferb v paralelním vesmíru

Společnost MagicBox by měla v pondělí 8. října 2012 prostřednictvím trafik za 199,- Kč nabízet film Phineas a Ferb v paralelním vesmíru.

Bráchové Phineas a Ferb už spolu zažili ledacos, ale i ty jejich nejodvážnější nápady byly vždy omezeny hranicemi známého vesmíru. A to rovnou do takové, kde Dutošvarc není jen neschopný trouba, ale opravdový krutovládce (byť stále trochu troubovatý), jenž si podmanil celé lidstvo. Aby nebylo nečekaných zvratů málo, padá zde jedno z velkých schémat, když na začátku chlapci odhalí, že jejich domácí mazlíček Perry je ve skutečnosti tajný agent, což má dalekosáhlé důsledky. Tváří v tvář démoničtější verzi Dr. Dutošvarce, přesněji řečeno jeho variantě v démoničtějším plášti, musí chlapci spojit síly nejen s Perrym i Kendy, ale dokonce i se svými dvojníky z paralelního vesmíru. V bombastickém finále tvůrci navíc vzdali hold řadě předchozích vynálezů Phinease a Ferba, s jejichž pomocí nyní svedou bitvu proti invazi démonického Dutošvarce.

Když jste si začali myslet, že už vás Phineas a Ferb nedokáží překvapit (získali už totiž například ocenění Emmy), dají svým dobrodružstvím zcela nový rozměr. Přinášíme DVD s prvním celovečerním snímkem Phineas a Ferb v paralelním vesmíru, na kterém mimo jiné uvidíte vypuštěné scény nebo obsáhlý bonusový materiál.

Oba hrdinové následují doktora Dutošvarce do jeho zvláštního přístroje a najednou se ocitnou v paralelním vesmíru, kde Dutošvarcův skutečně proradný dvojník vládne celému velkému území, na kterém žije armáda robotů s kovovými pěstmi.

Perry se rozhodne zachránit přátele a odhalí svou totožnost agenta P. Phineas a Ferb utečou a potkají vlastní dvojníky z paralelního světa a nakonec se pokusí zachránit nebohého Perryho. Rozpoutají tak obrovskou bitvu, ve které jen stěží dokáží ochránit svoje domovy proti zlému doktoru XXX a jeho pomocníkovi!

Jestlipak Dutošvarcův dvojník dokáže naplnit svůj cíl a ovládnout oba světy? Pomůže konečně Candace svým bratrům? Odpovědi na tyto otázky naleznete v tomto velkolepém dobrodružství plném akce a zábavy. Je toho tolik, že zábava překračuje hranice našeho světa a vstupuje do nových paralelních světů!

Na imdb.com 75 procent, na csfd.cz 80: Chuťovka pro obdivovatele seriálu.

Zadní strana

Žánr: Rodinný / Animovaný / Dobrodružný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2011

Délka: 74 minut

Původní název: Phineas and Ferb the Movie: Across 2nd Dimension

Světová premiéra: 5. srpna 2011 – USA

Scénář: Jon Colton Barry, Jim Bernstein, Robert Hughes, Seth Kearsley, Lance Lecompte, Jeff ‚Swampy‘ Marsh, Martin Olson, Scott D. Peterson, Dan Povenmire

Produkce: Brad Lewis

Hudba: Danny Jacob

Střih: Ted Supa

Společnost: Walt Disney Television Animation

Hlasy v původním znění: Vincent Martella (Phineas Flynn / Phineas-2), Ashley Tisdale (Candace Flynn / Candace-2), Thomas Brodie-Sangster (Ferb Fletcher / Ferb-2), Caroline Rhea (Linda Flynn-Fletcher / Linda-2), Richard O’Brien (Lawrence Fletcher / Lawrence-2), Dan Povenmire (Dr. Heinz Doofenshmirtz / Doof-2), Jeff ‚Swampy‘ Marsh (Major Francis Monogram / Monogram-2), Alyson Stoner (Isabella Garcia-Shapiro / Isabella-2), Maulik Pancholy (Baljeet Rai / Baljeet-2), Bobby Gaylor (Buford Van Stomm / Buford-2), Mitchel Musso (Jeremy Johnson / Jeremy-2), Tyler Alexander Mann (Carl), Dee Bradley Baker (Perry the Platypus / Perry the Platyborg), Kelly Hu (Stacy Hirano), Olivia Olson (Vanessa Doofenshmirtz / Vanessa-2), John Viener (Norm / Normbots), Jack McBrayer (Irving), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky, anglicky, slovensky

Obraz: barevný PAL 16:9 (2,55:1, podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: Perryho karaoke, Jukeboxovátor doktora Dutošvarce, „Dvacetimetrová sestra útočí“ – epizoda s komentářem tvůrců seriálu, Vynechané scény