Magic Box – Autopohádky

Společnost MagicBox nabídne v pondělí 8. října 2012 prostřednictvím trafik za 99,- Kč domácí povídkový film Autopohádky. Co mají společné princezna, víla, zlatá rybka a vynálezce?

Celovečerní povídkový animovaný film je sestaven ze čtyř animovaných epizod a hrané části, která vše spojuje a vytváří rámec příběhu. Každá z pohádek bude zpracována jinou technikou a jiným tvůrčím týmem.

 

První epizoda inspirovaná Pohádkou o princezně, která se nesmála, je animována poloplastickou technologií režisérem této povídky je Břetislav Pojar a výtvarníkem Pavel Koutský. Druhý příběh využívá klasickou animaci loutek. Výtvarníkem a režisérem je Michal Žabka a příběh o Víle a účetním je zábavný pro děti a poučný pro tatínky. Třetí část je animovaná velmi neobvyklou technologií papírové ploché loutky v reálném prostoru. Výtvarníkem je Bára Dlouhá a režisérem František Váša. Příběh o rybáři, jeho ženě a zlaté rybce je známý, jeho nová interpretace ve světě kol a motorů je však naprosto nová. Čtvrtá epizoda se odehrává v nedaleké budoucnosti. Režisér a výtvarník Libor Pixa doufá, že zdravý rozum zvítězí nad chamtivostí a touhou být za každých okolností první. Režisérem hraných předělů je Jakub Kohák a vypravěčem zpěvák skupiny Chinaski Michal Malátný.

Na csfd.cz 55: Doklad faktu, že čeští animátoři mají stále co předvést. Ovšem scénáristicky nic moc.

Zadní strana 

Žánr: Rodinný / Animovaný / Pohádka

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2011

Délka: 90 minut

Kinopremiéra v ČR: 17. března 2011

Režie: Jakub Kohák (Příhody Antonína Kužílka), Libor Pixa (Vincent), Břetislav Pojar (O princezně, která se nesmála), František Váša (O rybáři Maršíčkovi), Michal Žabka (Účetní a víla)

Námět: Jiří Marek (kniha Autopohádky – Československý spisovatel, Praha 1965)

Scénář: Libor Pixa (Vincent), Břetislav Pojar (O princezně, která se nesmála), Jan Prušinovský (Příhody Antonína Kužílka), František Váša (O rybáři Maršíčkovi), Anna Vásšová (O rybáři Maršíčkovi), Michal Žabka (Účetní a víla)

Produkce: Michal Podhradský, Matthew Stillman, Jan Dacziský, Petr Horák

Hudba: Chinaski

Kamera: Jan Šťastný (Příhody Antonína Kužílka), Ivan Vít

Střih: Luděk Hudec (Účetní a víla; O rybáři Maršíčkovi), Petr Staněk (Příhody Antonína Kužílka), Břetislav Pojar (O princezně, která se nesmála), Michal Podhradský (O princezně, která se nesmála), Otakar Šenovský (Vincent)

Architekt: Vladimír Bedřich Dvořák (Příhody Antonína Kužílka)

Kostýmy: Ivan Stekla (Příhody Antonína Kužílka)

Hrají (Příhody Antonína Kužílka): Ondřej Vetchý (Antonín Kužílek), Petr Nárožný (vývojář Karel), Eva Holubová (Budařová), Jan Hraběta (Vedral), Igor Bareš (Hanke), Pavel Kikinčuk (řidič Jindra), Michal Pavlata (Vendelín Vedral), Martin Pechlát (vývojář Jindra), Hynek Čermák (mladý montér), Miroslav Hanuš (vývojář Jirka), Bedřich Heřmánek (vývojář), Leoš Noha (Volejník), Pavel Valoušek (Hojer), Roman Kalvoda

Mluví: Michal Malátný, Jiří Lábus, Pavel Liška, Miroslav Táborský, Viktor Preiss, Jitka Ježková, Ladislav Mrkvička, Jan Maxián, Ota Jirák, Jiří Štrébl, Lucie Bílá, Roman Hájek, Barbora Hrzánová

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: česky, anglicky, česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: Film o filmu "Autopohádky", Videoklip Chinaski "Duše z gumy"