Magic Box – Kolekce Angelika (5 DVD)

V době, kdy na území naší republiky probíhá natáčení remaku a Perštejn, Kroměříž či Telč předstírají Francii, má údajně Magic Box ve čtvrtek 11. října 2012 nabídnout další kolekci provařených filmů, ulovených po vypadnutí z cizích katalogů. Za 499,- Kč má být v prodeji pětice DVD s Angelikou (Angelika, markýza andělů + Báječná Angelika + Angelika a král + Nezkrotná Angelika + Angelika a sultán).

O jednotlivých filmech více v příslušných odkazech:

Romantický, dobrodružný příběh krásné Angeliky de Sancé de Monteloup, která je svým nechtěným sňatkem s Joffreyem de Peyrac vržena do víru královských intrik v době vlády Ludvíka XIV. Díky tomu je nucena část života strávit mezi pařížskou lůzou, je prodána do otroctví a také zakoupena sultánem do jeho harému. Dovedou ji její schopnosti, krása i láska k milovanému Joffreovi a ke šťastnému konci?

Angelika, markýza andělů

První příběh z cyklu Angelika se začíná vyprávět v polovině 17. století ve sladké Francii. Zde vládne mladý Král Slunce Ludvík XIV. Zatímco se zemí potulují žebráci a banditi, on pečuje o své místo na trůnu. Angelika de Sancé de Monteloup, páté dítě zchudlého šlechtice Poitoua, vzdělaná v ženském klášteře, je v 17 letech provdána za o 12 let staršího, bohatého hraběte Joffreye de Peyraca de Morense, pána Toulouse. Joffrey je však mrzák se zjizvenou tváří a po Francii kolují zvěsti o jeho zálibě v čarodějnictví. Ve skutečnosti provozuje orientální těžební techniky, které mu zajišťují jeho nesmírné jmění. Jen kvůli své rodině Angelika souhlasí se sňatkem, avšak užívat výhod svého muže zarytě odmítá. Ten si přeje, aniž by se domáhal svých manželských práv, získat její srdce. A tak Angelika postupně objevuje Peyracovu čestnost a jeho pozoruhodný vědecký talent…

Báječná Angelika

Druhý díl slavné série plynule navazuje na předchozí dobrodružství. Poté, co byl hrabě de Peyrac na základě králova příkazu obviněn z čarodějnictví, zatčen a upálen, nachází mladá vdova Angelika svůj domov mezi ostatními vyvrheli společnosti. Tím místem je takzvaný Dvůr Zázraků, tedy místo, kde mají své útočiště i bandy lupičů a žebráků. Právě zde potkává svého přítele z dětství Nicolase, současného vůdce lupičů a jeho družinu, ale i o jeho blízkost brzy přijde. Navzdory obrovskému neštěstí, které Angeliku postihlo, si krásná a vynalézavá hrdinka najde způsob, jak pokračovat dál. Podaří se jí zachránit své děti a díky otevření vlastní restaurace "Rudá maska" se stane úspěšnou podnikatelkou. Brzy poté se pomalinku začne zaplétat i do pařížského politického života. Kam ji její srdce zavede příště…?

Angelika a král

Po ztrátě svého druhého muže, bratrance Filipa de Plessis-Bellieres, který nečekaně zahynul na bojovém poli, se Angelika vrací domů, aby zde žila poklidný život se svými dětmi. Náhle je však povolána králem Ludvíkem XIV., který si pro ni připravil nelehký diplomatický úkol, podle nějž má Angelika přesvědčit perského velvyslance Batchary Baya k podpisu smlouvy o spolupráci s Francií. Perský princ je její krásou natolik okouzlen, že králi nejen podepíše mezinárodní smlouvu, ale hlavně si chce Angeliku odvézt s sebou do Persie. Pohotový komorník však Angeliku veřejně prohlásí za královu přítelkyni. Třebaže to není pravda, madam de Montespan, skutečná králova metresa, vyhlásí neodolatelné Angelice soukromou válku. Angelika všem nástrahám uniká a přímo od krále se po letech dozvídá, že její první manžel nezemřel na hranici…

Nezkrotná Angelika

Ve čtvrtém filmu ze série Angelika prožívá markýza středomořská dobrodružství. Poté co zjistila, že je její drahý stále naživu, nalodí se ke všemu odhodlaná Angelika na královskou galéru, které velí u dvora oblíbený vévoda de Vivonne a která má namířeno na Sardínii. Během dlouhé plavby je slavná galéra náhle napadena piráty a markýza se tak opět ocitá jen krůček od dalšího nebezpečí. A tak se zachraňuje skokem do mořských vln a ohroženou loď opouští. Bohužel nemá nejmenší tušení, že velitelem pirátské lodi – Rescator – je ve skutečnosti její Joffrey de Peyrac, po jehož nalezení tak moc touží.

Angelika a sultán

V pátém, závěrečném dílu se markýza kvůli své jedinečné kráse ocitne v nemalých nesnázích. Je totiž unesena a prodána do obrovského harému marockého sultána Mulaye Ismaila, který je proslulý jako vytříbený znalec krásy a krásou oplývajících žen. Okouzlující Angelika, která jeho svodům odolává, je pro něj převzácným klenot, kterou drží za pevnou mříží harému. I přesto se její manžel Peyrac o jejím vězení a vězniteli dozví. Rozhodne se předstírat, že je jedním z galejníků a aby se dostal do Mykén, spojí se s vlivnými francouzskými přáteli a udělá vše pro záchranu své překrásné ženy. Shledá se ještě Angelika se svým drahým manželem?