Vapet dětem – Medvídci

 

Přátelé zeleného údolí a recyklovatelného životního stylu dostali v sobotu 1. prosince 2007 do sbírky další disk ochuzený o 50% polykarbonátu. Obsahuje animovaný film pro děti Medvídci. Cena 38,- Kč, vydává Vapet v ediční řadě Dětem.  

 

 

Nezbedný míša poznává nové kamarády. Animovaný film natočený podle seriálu o medvědí rodince a jejích kamarádech. Malý Méďa se spolu s tatínkem vydává na výlet do přírody, s přespáním pod stanem. Tady se potkává s osamoceným malým divokým medvídkem, se kterým se hned skamarádí. Pozve ho k nim domů, kde spolu zažijí plno zábavy. Zatímco Medvídkovi žijí civilizovaně v domku, spí v posteli a jí příborem, divoký Méďa žije v lese, žere prackama a chrápe v noře. 

 

Ovšem kde má medvídek rodiče? Když se dozví, že se jim ztratil, vydá se je Méďa spolu s dalšími kamarády hledat. 

 

Pohádka je to vskutku roztomilá, neobsahuje žádné násilí ani vulgarismy. Také výtvarné zpracování je pěkné. Kvalita obrazu docela ujde. A tak jediným negativem tohoto DVD je fakt, že se jedná o ecodisk. Škoda, doufejme, že někdy vyjde i na normálním neošizeném DVD. 

 

A ještě verze z obalu: 

 

Malý medvídek s tatínkem vyrážejí kempovat na Pudinkový vrch, kde se náš malý hrdina seznámí s novým kamarádem Méďou. Ten bydlí v místním lese. Díky své bujné fantazii se oba noví kamarádi skvěle baví a dokonce podniknou vesmírnou výpravu. Zábava je tak skvělá, že medvídek Méďa úplně zapomněl, že se ztratil svým rodičům. Srdečně vás zveme do pohádkové říše malých medvídků, kteří nezkazí žádnou legraci. 

 

Žánr: Animovaný, rodinný

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2001

Originální název: The Little Bear Movie

Délka: 73 minut

Režie: Raymond Jafelice

Námět: Else Holmelund Minarik

Scénář: Nancy Barr

Asistent režie: Ted Collyer, Cynthia Ward

Storyboard: Charles E. Bastien, Patricia Lewis MacDougall, Ted Collyer, Dan Poitras, Annelles Davis, Frank Ramirez, Cynthia Ward, Raymond Jafelice

Hlasy v původním znění: Janet-Lame Green, Max Morrow, Kyle Fairlie, Wayne Best, Katherine Disher, Andrew Sabiston, Tracy Ryan, Amos Crawley, Alison Sealy Smith, Maurice Dean Wint, Ray Landry, Cole Caplan, Asa Periman

V českém znění: Martina Hudečková, Zuzana Skalická, Kristýna Lukešová, Oto Jirák, Blanka Zdychyncová, Martin Janouš, Monika Šulerová, Hana Civišová, Hana Ulrychová, Petra Jindrová, Magda Malá, Anna Suchánková, Zdeněk Hess, Jan Hanžlík, Jaroslav Vlach, Jana Postlerová a další. 

 

Ve filmu jsou použity skladby: 

 

Great Big World – složil Marc Jordan a Anthony Vandenberg. Zpívá Shawn Colvin.

Everybody Wants To Paints My Picture  – složil Marc Jordan a Anthony Vandenberg. Zpívá Shawn Colvin. Skladba inspirována podle Lesleyho Barbera. 

 

Údaje o disku: 

 

Obraz: barevný, 4:3, PAL

Zvuk česky 2.0, slovensky 2.0

Formát disku: DVD5

Region: 2

Omezení: ecodisk