Magic Box – Labyrint lží

Je to tak nějak stále dokola, společnost MagicBox tahá z katalogu jeden starší titul za druhým a sází ho do nového designu. V úterý 16. října 2012 za 199,- Kč ve verzi Premium Collection bude v trafikách ke koupi Labyrint lží. Nikomu nevěřit. Všechny oklamat.

CIA rouzpoutala hon na geniálního pachatele celosvětových teroristických útoků. Agent v terénu Roger Ferris musí předvídat všechny eventuality a udržet si náskok, i když se situace mění každým okamžikem. Jako nebeské oko Ferrise střeží satelit a v reálném čase sedí na příjmu Ed Hoffman, který vymýšlí strategii postupu ze vzdálenosti tisíce mil. Ferris se blíží ke svému cíli, důvěra se stává podmínkou přežití i nebezpečnou hrozbou.

 

Režisér Ridley Scott bravurně diriguje akční sekvence a mistrně vtahuje diváky do děje moderního špionážního thrileru.  

 

Je nejlepším mužem amerických zpravodajských služeb v oblasti, schopen vyjednávat a pohybovat se v zónách, ze kterých se dostane živý málokdo. Roger Ferris je muž bez identity, který svěřuje svůj život chladnému hlasu na druhém konci telefonní linky. CIA veterán Ed Hoffman zase vede válku od počítače ve svém obývacím pokoji na předměstí a řídí každý Ferrisův pohyb. A jedné z nejlepších zpravodajských služeb uniká vůdce teroristů, který připravuje bombové útoky po celém světě. Aby ho vylákal na "světlo", bude muset Ferris proniknout do světa nelegálních financí a zoufalých mučedníků a vytvořit křehké spojenectví s velitelem Jordánských speciálních operací. Jeho úkol ho zavede do Iráku, Jordánska, Washingtonu a Dubaje. Nicméně čím blíže se Ferris dostává ke svému cíli, tím častěji se ocitá v situacích, ve kterých platí, že spojenci jsou jen tak dobří jako jejich poslední podvod a důvěra se stává tou nejnebezpečnější taktikou.

Na imdb.com 71 procent, na csfd.cz 74: Řemeslně dokonalý špionážní thriller z prostředí muslimských teroristů, kterému už ale chybí ta špetička potřebné energie navíc.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Drama / Thriller

Země původu: USA / Velká Británie

Rok vzniku: 2008

Délka: 123 minut

Původní název: Body of Lies

Světová premiéra: 5. října 2008 – USA, New York

Kinopremiéra v ČR: 27. listopadu 2008

Režie: Ridley Scott

Námět: David Ignatius (román "Body of Lies")

Scénář: William Monahan

Produkce: Zakaria Alaoui, Michael Costigan, Donald De Line, Charles J. D. Schlissel, Ridley Scott

Hudba: Marc Streitenfeld

Kamera: Alexander Witt

Střih: Pietro Scalia

Kostýmy: Janty Yates

Společnost: Warner Bros. Pictures / Scott Free Productions / De Line Pictures

Natáčeno: Annapolis, Maryland, USA / Baltimore, Maryland, USA / Casablanca, Maroko / Gaithersburg, Maryland, USA / Ouarzazate, Maroko / Rabat, Maroko / Washington Dulles International Airport – 45020 Aviation Drive, Sterling, Virginia, USA / Washington, District of Columbia, USA / White House – 1600 Pennsylvania Avenue NW, Washington, District of Columbia, USA

Hrají: Leonardo DiCaprio (Roger Ferris), Russell Crowe (Ed Hoffman), Mark Strong (Hani), Golshifteh Farahani (Aisha), Oscar Isaac (Bassam), Ali Suliman (Omar Sadiki), Alon Abutbul (Al-Saleem), Vince Colosimo (Skip), Simon McBurney (Garland), Mehdi Nebbou (Nizar), Michael Gaston (Holiday), Kais Nashif (Mustafa Karami), Jamil Khoury (Marwan), Lubna Azabal (Aishina sestra Cala), Ghali Benlafkih (Aishin synovec Rowley), Youssef Srondy (Aishin synovec Yousef), Ali Khalil (Zayed Ibishi), Giannina Facio (Hoffmanova žena), Chase Edmunds (Hoffmanův syn Timmy), Morgan A. Vick (Hoffmanova dcera), Michael Stuhlbarg (Ferrisův zástupce), Sherif Eltayeb (popravčí), David Ganly (doktor v katarské vojenské základně), Bijan Daneshmand (doktor na klinice v Ammanu), Houda Zbit (Haniho žena), Omar Berdouni (Al-Saleemův poručík), Richard De Mayo (Tony), Clara Khoury (Bassamova žena), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, anglicky, maďarsky, rumunsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Komentář režiséra Ridleyho Scotta, scenáristy Williama Monahana a autora Davida Ignatiuse; Žalovatelná informace: Rozplétání Labyrintu lží – Detailní průzkum klíčových sekvencí filmu prostřednictvím záznamu z natáčení a rozhovorů s herci a štábem.