Urania – Svět po dinosaurech

Vydavatelství Urania v úterý 16. října 2012 pokračuje ve výletu do pravěku, za 79,- Kč má být ke koupi DVD Svět po dinosaurech. Kde se vzali lidé na planetě Zemi?

Odpověď na tuto otázku najdete v historii života na Zemi. My lidé patříme do skupiny více než 5.000 druhů zvířat – savců. A právě bez jejich podařené evoluce by se lidstvo na Zemi nebylo objevilo.

Asi před 65 miliony let náhle skončila doba dinosaurů na Zemi poté, co do planety narazil obrovský meteorit. Ale i po vyhubení dinosaurů, jejich přirozených nepřátel, strádání savců pokračovalo. Nastal boj se stvořeními, která se na světě úspěšně zabydlela po dinosaurech.

Prožijte ve 100 minutách historii savců od časů dinosaurů až po období jejich zmizení.

Vítá vás SVĚT PO DINOSAURECH, volné pokračování dokumentu VE STÍNU DINOSAURŮ.

Dokument Svět po dinosaurech provede diváky evolucí savců od jejich prvního doloženého objevení před více než dvěma sty miliony let, až po jejich postupné ovládnutí naší planety. Nesnadný vývoj savců byl nejdříve determinován dominantním postavením dinosaurů, kteří měli zásadní vliv na adaptaci savců v náročných podmínkách. Ale až srážka země s asteroidem vedoucí k vyhynutí dinosaurů, konečně umožnila savcům plně se rozvíjet v tisíce dnes známých druhů. Svět po dinosaurech umožňuje nahlédnout do mnoha muzeí přírodní historie a archeologických nalezišť po celém světě, kde vědci ze skály, asfaltu či bahna dobývají vzácné fosílie. Díky počítačové animaci budou diváci svědky toho, jak vyhynulá zvířata ožívají z kosterních pozůstatků a pohybují se v současnosti, ale také se mohou těšit na simulaci podmínek, které zapříčinily vyhynutí dinosaurů. Dokument přehledně shrnuje známé i neznámé poznatky o vývoji druhů, je přínosný pro fanoušky biologie, geologie, ale i pro každého, kdo se zajímá o evoluci.

Na csfd.cz zatím bez procent.

Zadní strana

Žánr: Dokument

Země původu: Francie / Japonsko

Rok vzniku: 2010

Délka: 108 minut

Původní název: Le Monde après les Dinosaures

Společnost: France Télévisions Distribution / Nippon Hyosai Kyokai / MFP

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 4:3

Bonus: žádný