Kerndlová propadla v Eurovizi

Včera jsme mohli v televizi sledovat v Bělehradě se konající druhý semifinálový večer televizní hudební soutěže Eurovision Song Contest 2008. Českou republiku „reprezentovala“ Tereza Kerndlová. Jak mohli všichni soudní a alespoň minimálním hudebním sluchem oplývající lidé předpokládat, neuspěla a do finále se vůbec nedostane.

Mezinárodního klání se letos účastní 43 zpěváků a skupin z různých evropských zemí. Kvůli velkému počtu soutěžících měla soutěž poprvé dva semifinálové večery, z každého se kvalifikovalo deset adeptů. Automaticky se navíc do finále dostalo Srbsko jako hostitelská země a také Francie, Británie, Německo a Španělsko.

Kerndlová ve v druhém semifinále přišla na řadu jako osmá, a to s písní, jejímž autorem je Gordon Pogod, který složil i jednu ze skladeb ke slavnému americkému seriálu Sex ve městě.

Česká reprezentantka Tereza Kerndlová však s ničím zajímavým nepřišla. Její vystoupení postavené především na kalhotkách vykukujících z minišatů nikoho nezaujalo.

Neúspěch Kerndlové zas až tak moc nepřekvapuje. Nakonec stačí si připomenout spekulace o čistotě vítězství Terezy Kerndlové v národním kole, které se vyrojily na internetu. Podle zprávy na na stránkách nova.cz se tehdy zaměstnanci jedné jihlavské firmy měli přiznat, že museli na pokyn zaměstnavatele posílat Tereze SMS hlasy ze služebních telefonů, protože firma se podílela na vydání desky Terezy Kerndlové. I když tato zpráva byla dementována manažerem Kerndlové a ona sama to odmítla komentovat, každý si o tom může myslet co chce.

Nepopírám, že vystoupení Kerndlové bylo možná vizuálně efektní, ale její pěvecký výstup byl průměrný. Píseň Have Some Fun bez silného melodického motivu, která v podstatě ničím nezaujala. Osobně jsem toho názoru, že její vyslání na takto prestižní přehlídku bylo zkrátka blamáží. Holt smůla – sexy minišaty a skutečnost, že jsem potomkem bohatého a v mediálním světě vlivného člověka někdy prostě nestačí.