Hollywood Classic Entertainment – Goblin

Vzhledem k tomu, že první titul nové řady Hollywood Classic Entertainment přehodil z pondělka na pátek, nejspíš i další kousky, původně uváděné na začátek týdne, se přesunou k jeho konci. Místo v původně oznamované pondělí tedy nakonec ve čtvrtek 8. listopadu 2012 obohatil ediční řadu Horror Fest 2012 televizní film Goblin za 149,- Kč. Strašlivě tě chce!

Dostane se vám pod kůži.

Roku 1831 halloweenského večera se konal v Hollow Glen každoroční festival, kam vesničane nosí svojí vadnou, neúrodnou sklizeň, aby ji hodili do plápolajícího ohně v naději, že příští rok již budou požehnáni bohatou úrodou. Jeden manželský pár však v rituálu zajde příliš daleko a vhodí do plamenů své nemocí znetvořené dítě. Jejích vražedný čin vyústí v něco mnohem hrůznějšího, než si mohli představit. Z popela a dýmu vystoupalo něco tak zlého a obludného, že město zůstalo od té doby prokleté. Tento tvor je známý jako Goblin …a čeká na svojí pomstu.

Podle uživatelských komentářů je to s dějem trochu jinak, ale kdo ví:

Každý rok na Halloween vesnická komunita obětuje dítě – upálí je na hranici. Když jednou vyberou dítě, které patřilo čarodějnici, jež ho nade vše milovala, ta pak sešle na vesnici krutou kletbu. Každý rok na Halloween z ohně povstane Goblin, který loví děti (a občas i všechny okolo). Trhá lidi na kusy holýma rukama. Do tohoto místa se vydá na dovolenou rodina s nezletilou dcerou a jejím přítelem, pochopitelně v „pravý" čas.

Na imdb.com 43 procent, na csfd.cz 45: Slušní herci, docela dobré efekty. Sice vůbec nic nového, ale dokoukat se to dá .

Zadní strana 

Žánr: Fantasy / Horor / Sci-fi

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2010

Délka: 88 minut

Původní název: Goblin

Světová premiéra: 17. července 2010 – USA

Režie: Jeffery Scott Lando

Scénář: Raul Inglis

Produkce: Josée Bernard, Tom Berry, Lisa M. Hansen, John Prince, Peter von Gal

Hudba: Christopher Nickel

Kamera: Tom Harting

Střih: Jamie Alain, Jeffery Scott Lando

Kostýmy: Kerry Weinrauch

Společnost: Syfy / Reel One Pictures Entertainment / Cinetel Films / Gobi Productions

Natáčeno: Pitt Meadows, British Columbia, Kanada

Hrají: Gil Bellows (Neil Perkins), Tracy Spiridakos (Nikki Perkinsová), Camille Sullivan (Kate Perkinsová), Donnelly Rhodes (Charlie), Reilly Dolman (Kyle), Andrew Wheeler (šerif Milgreen), Colin Cunningham (Owen), Erin Boyes (Cammy), Jordan Moore (Nathan Perkins), Brett Dier (Matt), Chilton Crane (Bea Milgreenová), Kathleen Duborg (soudcova žena), Elizabeth Weinstein (selka), Brendan Beiser (zástupce Perry), Glenn Ennis (manžel), Brandy Kopp (žena), Jacqueline Robbins (stará žena #1), Joyce Robbins (stará žena #2), Julia Maxwell (Jane), Roy Campsall (Goblin), Ryan Grantham (Ben), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, 5.1 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 

Bonus: žádný