Hollywood Classic Entertainment – Motýlí muž

Poslední dobou působí svou nabídkou Hollywood Classic Entertainment tak trochu jak chudý příbuzný, ve čtvrtek 15. listopadu 2012 přidává do ediční řady Horror Fest 2012 další podprůměrný televizní film Motýlí muž za 149,- Kč. Lovec zná svoji oběť.

Po absovování vysoké školy se Katherine přestěhovala do Washingtonu, aby se tam stala novinářkou a zapomněla tak na hrůzy z minulosti. Po deseti letech se vrací do své domoviny, aby se zúčastnila každoročního festivalu Motýlí muž. Tam je nucena potýkat se s odcizenými přáteli z vysoké školy a s jejich životními útrapami. Celá parta však začne trpět děsivými vidinami a brzy zjišťují, že pověsti o Motýlím muži nejsou jen pohádky. Motýlí muž je skutečný a chce se pomstít za jejich prohřešky.

První verze obalu 

A předchozí verze obsahu filmu:

V Point Pleasant, zemi legendy o Motýlím muži, skupina sedmi dospívajících přátel náhodně zabije chlapce Jamieho. O 10 let později se vrací Katherine Grant, novinářka, která byla jedním ze sedmi studentů, aby napsala reportáž z 10. Festival Motýlího muže. Tam je nucena čelit odcizeným přátelům. Celá parta začíná trpět děsivými vidinami a brzy zjistí, že Motýlí muž není jen přízrak, ale je skutečný, a chce se pomstít za jejich prohřešky.

Na imdb.com 34 procent, na csfd.cz 22: Skutečně hrozný horor. Tedy horor tuhle nepovedenou amatérštinu dokoukat.

Zadní strana 

Žánr: Horor / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2010

Délka: 84 minut

Původní název: Mothman

Světová premiéra: 24. dubna 2010 – USA

Režie: Sheldon Wilson

Scénář: Sonny Lee, Patrick Walsh

Produkce: Justin Bursch, Mike Callaghan, Brad Krevoy, Reuben Liber, John Portnoy, Nick Thurlow, Todd Williams

Hudba: Steve London

Kamera: John P. Tarver

Střih: Marie Lou Gingras

Kostýmy: Shauna Leone

Společnost: Syfy / Upload Films

Hrají: Jewel Staite (Katharine Grantová), Connor Fux (Derek Carpenter), Susie Abromeit (Mindy), Michael Aills (Jared), Matty Ferraro (Casey), Jerry Leggio (Frank Waverly), T. W. Leshner (Richard), Jessica Erin Sylvia (Sally), Monica Acosta (dáma na Mothman Festivalu), Joshua Aucoin (zjizvený běžec), Budd Bird (opilec v roce 1939), Thomas C. Daniel (strážník), Douglas M. Griffin (policista), Alex Hardee (Jamie), Ryan H. Jackson (Emt), Kennon Kepper (John), Sam Medina (vedoucí), Wallace Merck (starosta Dinkins), Kelly Migdon (účastník festivalu v roce 1960), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, 5.1 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,78:1)

Bonus: žádný