Bontonfilm – Můj vysvlečenej deník

Bontonfilm v neděli 11. listopadu 2012 posílá do trafik českou komedii „o mladých od mladých" Můj vysvlečenej deník za 199,- Kč. Neposílejte na to rodiče, jinak vás už nikam nepustěj. Neříkejte svým dětem, že jste to viděli, ať mají nějaké tajemství.

Na úvod nutno podotknout, že film lže už první větou oficiální upoutávky:

Komedie natočená podle knižního bestselleru Johany Rubínové.

Dávno je totiž prokázáno, že žádná Johana Rubínová neexistuje, že je to celé fake. Přesto se stále dokola citují nesmysly o tom, jak je to „pravé" a „autentické".

 

Láska (škodí / prospívá) vám i lidem ve vašem okolí…

Rozhodně nečekejte další legraci o prvním sexu a namáhavé cestě k němu. Sex, alkohol a taky tráva je už dnes běžnou součástí života „pod 18", úplně stejně jako láska, sny, zrada, rodiče nebo trapasy. Johanin deník je vysvlečenej tím, jak otevřeně, s lehkou ironií a vtipem tenhle svůj dívčí a ženský život se vším všudy popisuje.

Johana má tři kamarádky, dva kamarády, tátu a macechu. Kasandru, která není promiskuitní, jen s „tím" nemá žádnej problém, Káču, kterou doma terorizuje otec, Andy, která miluje Vektora a ještě mu to neřekla, Vektora, kterej miluje Andy a ještě jí to neřekl, a chytrýho kluka, co moc kouří trávu a říká se mu Hagrid. Taky tátu, co býval novinář a rocker a teď píše do bulváru a macechu Sábu, kterou nemůže vystát. Počty kamarádů a rodičů se ale změní. Johana se totiž nečekaně zamiluje, začne pátrat po muži ze starých dopisů, který znal její mámu, když byla naživu a který by mohl být jejím biologickým otcem, a její deník, kde je úplně všechno, chtějí vydat jako knížku. A ani ty depky už nejsou, co bejvaly.

„Teenagery často vnímáme jen jako hlasitou drzou bandu s tím, že z toho jednou vyrostou, ale to je mýlka. Johana myslí, cítí, uvažuje a všechny karamboly a průšvihy, které ji potkají, nebo které sama způsobuje, jsou stejné v 17ti jako v 27. Navíc skvěle pozoruje a glosuje život kolem sebe," říká režisér Martin Dolenský.

Na imdb.com se tenhle paskvil zatím ani nedostal, na csfd.cz 46 procent: Tragédie je v tom, že puberťačky hystericky obhajují pravdivost čehosi, co si o životě mládeže představuje obtloustlý pán v letech (jak mládež paří, mluví sprostě, hulí, zvrací a bůhví co ještě). Počtěte si o filmu tady.

Žánr: Komedie

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2012

Délka: 102 minut

Kinopremiéra v ČR: 26. dubna 2012

Režie: Martin Dolenský

Námět: Johana Rubínová (stejnojmenná kniha)

Dramaturgie: Jiří Blažek

Scénář: Jan Hlaváč, Martin Dolenský, Johana Rubínová

Produkce: Štefan Voržáček, Ludvík Němec, Marek Bureš, Tess Murray, Jaroslav Kučera, Aleš Pavlin

Hudba: Petr Wajsar, René Hnilička

Kamera: Michael Gahút

Druhá kamera: Pavel Berkovič

Střih: Jan Daňhel

Kostýmy: Michaela Hořejší

Masky: Jana Dopitová

Výprava: Jiří Zavadil

Výtvarník: Petra Novotná Stránská

Animace: František Krejčí

Vizuální efekty: Marek Bureš

Zvuk: Jiří Melcher, David Hýsek

Odborný poradce: Ivana Kubešová

Společnost: Česká televize / StoPro Film / Backlight Films / Filmachine

Hrají: Simona Stašová (Dr. Lichá), Veronika Kubařová (Johana), Petra Špalková (macecha Sába), Igor Bareš (otec Bóca), Berenika Kohoutová (Kasandra), Marika Šoposká (Margareta), Šárka Vaculíková (Andy), Sandra Černodrinská (Káča), Martin Šesták (Hagrid), Milaj Hajn (Vektor), Ondřej Mataj (Čogo), David Skopal (Havrlant), Veronika Žilková (Valengová), Jaroslav Plesl (třídní Libor Talacek), Ján Kuric (Valenga), Verica Nedeska (matka), Nisan AlJazairi (Mahmoud), Ladislav Karda (Ondřej), Jan Antonín Duchoslav (Ivan), Adéla Lounková (Klára), Verica Nedesca Trajková (Berenika), Jan Hlaváč (nakladatel), Petra Doležalová (Hilda), Kateřina Jandáčková (Romča), Simona Vaverková (pětiletá Johana), Martin Kulhánek (Jonatán), Karel Janák (doručovatel DHL), Peter Karpiš, Filipína Taübelová, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící, anglicky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: žádný