Hollywood Classic Entertainment – 50/50

Dávno pryč jsou doby, kdy Hollywood Classic Entertainment s logem časopisu Reflex chrlil v edici náročného diváka titul za titulem. Teď se premiérová DVD objevují jednou za uherský rok. V pátek 16. listopadu 2012 se v edici FilmX do trafik dostane film 50/50 za 199,- Kč.

Sedmadvacetiletý Adam žije běžným životem, až do doby, kdy mu diagnostikují rakovinu. Od té chvíle se vydává na dlouhou cestu k uzdravení za pomoci svého divokého a lehkovážného nejlepšího přítele, úzkostlivé matky a nezkušené terapeutky. Upřímný, neuvěřitelně legrační příběh podle skutečné události o mladém muži, který se rozhodl porazit svojí nemoc.

Inspirováno osobními zkušenostmi.

50/50 je originální příběh přátelství, lásky, přežití a hledání humoru v těch nejneobvyklejších místech. Joseph Gordon-Levitt a Seth Rogen hrají jako nejlepší přátelé, jejichž životy jsou změněny objevením rakoviny.

„Pracovali jsme s Willem Reiserem v Da Ali G show, a bylo to jen krátce potom, co jsme zjistili, že je nemocný“ vzpomíná Rogen. „Tak šokující, chmurné, matoucí a obecně špatné to bylo; nemohli jsme to ignorovat, protože jsme nebyli vůbec připraveni se s takovou situací vypořádat, přesto se děly legrační věci“.

Vnitřní strana obalu

„Willovi se ulevilo a my jsme si mysleli, že bychom mohli z této situace vytáhnout něco dobrého a mohl by napsat scénář. Ideálně jsme chtěli udělat film, který by byl také legrační, smutný a snad jak jen upřímný jako zážitek, kterým jsme si sami prošli. Jakmile byl scénář hotový, rychle se stal projektem, který jsme všichni milovali. Pomohl nám vyrovnat se s Willovým bojem a také našimi vlastními zkušenostmi.“

50/50 je příběh měnící se cesty za zdravím. 50/50 kreslí své citové jádro podle vlastní zkušenosti Willa Reisera s rakovinou a připomíná nám, že přátelství a láska jsou největší léčitelé, a nezáleží, jak šílená cesta to bude.

Na imdb.com 78 procent, na csfd.cz 83: Na první pohled klišovitá ždímačka emocí je ve skutečnosti vynikající inteligentní komedií.

Zadní strana

Žánr: Komedie / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 2011

Délka: 76 minut podle předběžného náhledu obalu, 100 minut podle imdb.com

Původní název: 50/50

Světová premiéra: 12. září 2011 – Kanada (Toronto International Film Festival)

Režie: Jonathan Levine

Scénář: Will Reiser

Produkce: Nicole Brown, Evan Goldberg, Kyle Hunter, Nathan Kahane, Ben Karlin, Kelli Konop, Tendo Nagenda, Will Reiser, Seth Rogen, Ariel Shaffir, James Weaver, Shawn Williamson

Hudba: Michael Giacchino

Kamera: Terry Stacey

Střih: Zene Baker

Kostýmy: Carla Hetland

Společnost: Summit Entertainment / Mandate Pictures / Point Grey Pictures / IWC Productions

Natáčeno: Seattle, Washington, USA / Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Joseph Gordon-Levitt (Adam), Seth Rogen (Kyle), Anna Kendrick (Katherine), Bryce Dallas Howard (Rachael), Anjelica Huston (Diana), Serge Houde (Richard), Andrew Airlie (Dr. Ross), Matt Frewer (Mitch), Philip Baker Hall (Alan), Donna Yamamoto (Dr. Waldersonová), Sugar Lyn Beard (Susan), Yee Jee Tso (Dr. Lee), Sarah Smyth (Jenny), Peter Kelamis (Phil), Jessica Parker Kennedy (Jackie), Daniel Bacon (Dr. Phillips), P. Lynn Johnson (Bernie), Laura Bertram (Claire), Matty Finochio (Ted), Luisa D’Oliveira (Agabelle Loogenburgenová), Veena Sood (zdravotní sestra Stewartová), Jason Vaisvila (chlapík s dredy), Brent Sheppard (ministr), Marie Avgeropoulos (Allison), Adrian Glynn McMorran (barman), Stephanie Belding (roztomilá zdravotní sestra), Andrea Brooks (atraktivní žena), Ryan W. Smith (Joe), Karen van Blankenstein (zdravotní sestra Scottová), William ‚Big Sleeps‘ Stewart (George), a další

Údaje o DVD (bez záruky):

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (2,35:1, podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný