Bontonfilm – O zapomnětlivém černokněžníkovi

Na jedné straně Bontonfilm kooperuje na opakovaných a relativně levných vydáních některých DVD, na straně druhé pokračuje v premiérovém uvádění dalších titulů. Ve středu 21. listopadu 2012 se na pulty dostává pohádka O zapomnětlivém černokněžníkovi za 199,- Kč. Komedie o tom, jak se natáčí pohádka aneb Co všechno prožil černokněžník na Barrandově.

Moderní pohádka, která spojuje pohádkové prvky se současnou životní realitou a je zároveň i filmem o filmu odehrávajícím se v barrandovském studiu.

 

Devítiletá Maruška čte ve škole slohovou práci o tom, jak byla se třídou na exkurzi ve filmových ateliérech a jak se tam setkala s "opravdovským" černokněžníkem, který byl ovšem hrozně zapomnětlivý. Ona a její kamarád Honzík dostali do rukou jeho kouzelnou kouli, kvůli níž se semlela spousta nečekaných příhod.

Na csfd.cz 48 procent: Dost podivné (a praštěné) dílo, prošpikované spoustou nudných míst a prapodivnými hereckými výkony, z nichž trčí Karel Heřmánek a jeho JÉÉÉÉ.

 

Žánr: Pohádka

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1991

Délka: 91 minut

Kinopremiéra v ČR: 1. září 1991

Režie: Hynek Bočan

Druhá režie: Petr Hartl, Magda Mikešová

Námět: Jiří Just, Hynek Bočan

Scénář: Jiří Just, Hynek Bočan

Dramaturgie: Marcela Pittermannová, Miloš Cajthaml

Produkce: Václav Eisenhamer, Hana Štefanová, Ladislava Košáková

Hudba: Jaroslav Uhlíř

Kamera: Martin Benoni

Druhá kamera: Pavel Nečesal

Asistent kamery: Ivan Jiránek

Trikové snímky: Jiří Rumler, Jiří Štamfest, Michael Poledník

Střih: Dalibor Lipský

Zvuk: Karel Jaroš

Kostýmy: Jarmila Konečná, Věra Mírová

Architekt: František Vokřál

Výtvarník: Ivan Houf

Zvláštní efekty: Petr Rychetský

Hrají: Karel Heřmánek (černokněžník), Klára Jandová (Maruška), Jakub Marek (Honzík), Jaroslav Šmíd (Jaromil), Uršula Kluková (učitelka), Petr Nárožný (režisér), Miloslav Štibich (produkční), Roman Skamene (kameraman), Ladislav Gerendáš (maskér), Ivana Vávrová (asistentka produkce), Tomáš Juřička (rekvizitář), Jaroslava Stránská (kostymérka), Marta Krásová (klapka), Vlastimil Bedrna (strážný), Josef Dvořák (herec), František Husák, Evžen Jegorov, Zdeněk Srstka, a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: Filmografie, Fotogalerie, Rozhovory