DVD MOVIE č. 41 – Sólokapr

Na pultech se objevil časopis DVDmovie. Dubnové číslo nám za 149,– korun nabízí kromě samotného tištěného magazínu i přílohu (jinak bychom si časopisu asi moc nevšímali), tentokrát jde o film Sólokapr. Stručná upoutávka na obsah :

Soundtracky TopDVD

    * Miss Potter
    * Superbad
    * Ratatouille
    * Sněhový dort
    * Hvězdný prach

Recenze DVD hudba

Profily DVD recenze

    * Miss Potter
    * Superbad
    * Ratatouille
    * Sněhový dort
    * Hvězdný prach

News

A nyní k samotnému filmu, který se na obalu honosí sloganem „Dokonalý muž – dokonalý příběh – dokonalá vražda – dokonalá komedie“.

Neodolatelný aristokrat podezřelý z vraždy, krásná a mladá adeptka novinářského řemesla tušící šanci na sólokapra na první stranu a jeden stárnoucí iluzionista, kterému tak docela nevyšel jeden trik. To všechno jsou postavy krimikomedie Woodyho Allena.

Na vystoupení mága Sida Watermana se mimo jiné přišla podívat také studentka žurnalistiky Sondra Pransky. Iluzionista si ji vybere jako pomocnici pro svůj trik. Jaké je její překvapení, když se v bedně, kde má zmizet, objeví duch zavražděného novináře Joea Strombela. Jediné, co jí Joe stihne říci, je, že ví, kdo je „tarotový vrah“, a že proti němu má Sondra najít usvědčující důkazy. Začínající novinářka se s vidinou šance na senzační článek vydá spolu se Sidem po stopách domnělého vraha – britského aristokrata Petera Lymana. Jenže celé pátrání se zkomplikuje, když se Sondra do Petera zamiluje. Někdo tak sympatický přece nemůže být vrahem…

Slavný scenárista a režisér Woody Allen v poslední době poněkud změnil styl. Jeho příběhy dost potemněly, příkladem budiž třeba Match Point: Hra osudu. V hlavních rolích se začínají objevovat ty největší hvězdy hollywoodského nebe. To je také případ Sólokapra, kam Woody kromě sebe obsadil krásnou Scarlett Johansson a charismatického chlapáka Hugha Jackmana. Výsledkem je výborný snímek, který klasickou krimikomedii obohacuje o mysteriózní prvky a dává na plátně vyniknout silné vzájemné přitažlivosti ústřední dvojice Johansson – Jackman.

Žánr: Komedie / Fantasy / Mysteriozní / Romantický
Země původu: Velká Británie / USA
Rok vzniku: 2006
Délka: 91 min
Originální název: Scoop
Světová premiéra: 28. července 2006, USA
Premiéra v kinech ČR: 7. prosince 2006
Režie: Woody Allen
Scénář: Woody Allen
Produkce: Letty Aronson, Nicky Kentish Barnes, Charles H. Joffe, Duncan Reid (Ingenious Film), Helen Robin, Jack Rollins, Stephen Tenenbaum, David M. Thompson (BBC Films), Peter Touche (Ingenious ilm), Gareth Wiley
Kamera: Remi Adefarasin
Hudba: výňatky ze skladeb následujících autorů – Edvard Grieg, Petr Iljič Čajkovskij, Johann Strauss, Aram Chačaturjan
Společnost: BBC Films
Natáčeno: Londýn – Velká Británie

Hrají: Hugh Jackman 12.10.1968 (Peter Lyman), Scarlett Johanssonová 22.11.1984 (Syndra Pranskyová), Woody Allen 1.12.1935 (Sid Waterman), Ian McShane 29.10.1942 (Joe Strombel), Romola Garaiová 1.7.1982 (Vivian), Kevin McNally 27.4.1956 (Mike Tinsley), Geoff Bell (Strombelův spolupracovník), Christopher Fulford (Strombelův spolupracovník), Nigel Lindsay (Strombelův spolupracovník), Fenella Woolgarová (Jane Cooková), Doreen Mantleová (Joeův spolucestující), David Schneider (Joeův spolucestující), Meera Syalová (Joeův spolucestující), Robyn Kerr (Tinsleyho fanoušek), Richard Stirling (Tinsleyho fanoušek), Jim Dunk (řečník pohřebního ústavu), Carolyn Backhouseová (Vivianina matka), Sam Friend (Vivianin bratr), Mark Heap (M.C.), Suzy Kewerová (asistentka), Charles Dance (Malcolm), Julian Glover 27.3.1935 (lord Lyman), Victoria Hamilton (Jan), Matt Day (Jerry Burke), Meg Wynn Owen (služebná), Anthony Head 20.2.1954 (detektiv), Caroine Blakiston (Quincyová), Richard Johnson (Quincy)

Údaje o DVD:
Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky
Titulky: česky (Dana Hábová)
Obraz: 16:9
Bonus: Trailer, Rozhovory (Scarlett Johansson, Hugh Jackman, Ian McShane)