Hollywood Classic Entertainment – Pravěk útočí – 1. DVD III. série

Je to poněkud zvláštní. V okamžiku, kdy předchozí dvě sezony, které mají alespoň jakž takž shovívavé hodnocení, jsou všude ve výprodejích za pár kaček, přichází Hollywood Classic Entertainment se sérií třetí, pro niž většina českých komentujících nemá slušná slova. Ve čtvrtek 9. srpna 2012 bude za 99,- Kč v prodeji Pravěk útočí – 1. DVD III. série. Časoprostorovou branou k nám pronikají vyhynulé prehistorické příšery.

Pravěký tým je zpět a Nick Cutter se znovu vrhá do boje, aby zmobilizoval svůj pohotovostní tým, který se ještě nevzpamatoval z úmrtí Stephena a z Heleniny zrady.

Během výstavy starobylých egyptských památel v Britském muzeu se anomálie opět otevírá v tajemné soše zvané Sluneční klec.

Ke Cutterově posádce se připojují nováčci – nekonfliktní policista Danny Quinn, půvabná egyptoložka Sarah Page a nový vedoucí bezpečnostních složek kapitán Becker. Ale časová anomálie nepřetržitě vysílá další a další hrozby a věřený úkol se tak zdá být nedokončitelný.

Několik zdánlivě roztomilých stvoření, které dokážou velmi dobře hrabat, způsobí katastrofu v místní nemocnici. Tým čelí útoku Helen a její armády naklonovaných vojáků s jediným cílem. Zabít Nicka.

Na imdb.cz má celá série 71 procent, na csfd.cz jen 57: Zpočátku zajímavý nápad se postupně pod náporem průměrných triků a scénáristické neschopnosti rozplynul v neoriginální béčko. Po třetí sezóně byl projekt uložen k ledu a po marném pokusu ho oživit sice vznikly další dvě sezóny, ale poté přišlo další ukončení.  

Zadní strana 

Žánr: Akční / Dobrodružný / Sci-fi

Země původu: Velká Británie

Původní název: Primeval

Rok vzniku: 2009

Délka: 182 minut

Režie: Tony Mitchell, Cilla Ware, Mark Everest, Richard Curson Smith, Matthew Thompson

Námět: Tim Haines, Adrian Hodges

Scénář: Steve Bailie, James Moran, Mike Cullen, Paul Mousley, Catherine Linstrum, Paul Farrell, Andrew Rattenburry, Cameron McAllister

Produkce: Tim Bradley, Tim Haines, Adrian Hodges, Michael Treen

Hudba: Dominik Scherrer

Kamera: Mike Spragg

Střih: Mark Gravil, Adam Trotman

Kostýmy: Joe Hobbs

Společnost: ITV Productions / Impossible Pictures / M6 Films / Pro 7 / Treasure Entertainment

Natáčeno: Kanárské ostrovy, Španělsko / Londýn, Velká Británie

Hrají: Douglas Henshall (Nick Cutter), Jason Flemyng (Danny Quinn), Andrew Lee Potts (Connor Temple), Lucy Brown (Jenny Lewisová), Hannah Spearritt (Abby Maitlandová), Laila Rouass (Sarah Pageová), Ben Mansfield (kapitán Becker), Juliet Aubrey (Helen Cutterová), Ben Miller (Sir James Lester), Belinda Stewart-Wilson (Christine Johnsonová), Tony Curran, Eve Magowan, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný