Magic Box – Mary Poppins (2 DVD)

Magic Box poslední dobou „chrlí" filmy mého mládí, v úterý 11. prosince 2012 třeba hudební pohádku Mary Poppins za 199,- Kč v edici Největší filmové klenoty. Film ověnčený pěti Oskary!

Rok 1964: Oscar za nejlepší ženský herecký výkon pro Julii Andrews, nejlepší střih, nejlepší hudbu, nejlepší píseň – "Chim Chim Cher-ee" a vizuální efekty.

Buďte svědky skvělé animace, překvapivých vizuálních efektů a Oskarem oceněné hudby v Disneyho filmu Mary Poppins. Tentokrát vám ho přinášíme v upravené a zlepšené kvalitě ve zvláštní dvoudiskové edici vydané k 45. výročí premiéry.

Vydejte se společně s "v podstatě bezchybnou" Mary Poppins (Julie Andrews) na "báječný výlet," na němž se každý úkol promění ve hru a každý den je novým dobrodružstvím. Cestou vás okouzlí nezapomenutelné postavy jako třeba talentovaný kominík Bert (Dick Van Dyke).

Vybalte Maryinu kouzelnou kabelu plnou bonusového materiálu, včetně ukázek z oblíbeného brodwayského muzikálu Mary Poppins. Zážitek z této nadčasové Disneyho klasiky si zkrátka nebudete muset vylepšovat vůbec ničím, ani lžící sladké medicíny!

 

Konečně je tu vychovatelka, kterou mají děti rády. S kouzelnou Mary prožijí naši malí hrdinové ta nejúžasnější dobrodružství.

Banksovi jsou úplně normální rodina, žijící v pěkném domě v Třešňové ulice č. 17. Bohužel pan a paní Banksovi pro samou práci nemají na své děti tolik času, kolik by si přáli, a proto musí pro své dvě ratolesti najmout paní na hlídání. Již po několikáté dává pan Banks inzerát do novin. Ale netuší, že stejně tak učinily i jeho děti. Potíž je v tom, že jak Jane, tak Michael nejsou zjevně s výběrem těchto pečovatelek spokojení, protože u nich žádná dlouho nevydrží. A tak si šestá chůva za poslední čtyři měsíce balí kufry.

Přísný otec seznam s požadavky dětí striktně odmítne a roztrhaný ho hodí do krbu. V noci ovšem do domu vnikne západní vítr, zmocní se útržků a odnese je vzhůru k nebi. Ráno stojí na prahu domu Mary Poppinsová s tím samým seznamem v ruce, tentokrát ale celým. Pan Banks z ní zprvu není vůbec nadšený, zato děti si jí zamilují hned na první pohled a během následujících dní s Mary prožijí spoustu neobvyklých zážitků. Mary je na první pohled důstojná osoba, se kterou není radno žertovat, ale i bytost plná fantazie, která navíc umí čarovat!

Na imdb.com 77 procent, na csfd.cz 78: Smršť nápadů, písničky, taneční čísla = roztomilý muzikál.

Zadní strana 

Žánr: Pohádka / Muzikál / Rodinný / Komedie

Země původu: USA / Velká Británie

Rok vzniku: 1964

Délka: 134 minut

Původní název: Mary Poppins

Světová premiéra: 27. srpna 1964 – USA, Los Angeles

Režie: Robert Stevenson

Námět: P. L. Travers (kniha "Mary Poppins")

Scénář: Bill Walsh, Don DaGradi

Produkce: Bill Walsh, Walt Disney

Hudba: Irwin Kostal

Kamera: Edward Colman

Střih: Cotton Warburton

Kostýmy: Gertrude Casey, Chuck Keehne, Bill Thomas, Tony Walton

Společnost: A Walt Disney Production

Natáčeno: Walt Disney Studios, 500 South Buena Vista Street, Burbank, Kalifornie, USA

Hrají: Julie Andrews (Mary Poppins), Dick Van Dyke (Bert / pan Dawes Senior), David Tomlinson (pan Banks), Glynis Johns (paní Banksová), Hermione Baddeley (služka), Reta Shaw (služka), Karen Dotrice (Jane Banksová), Matthew Garber (Michael Banks), Elsa Lanchester (Katie Nannaová), Arthur Treacher (konstábl), Reginald Owen (admirál Boom), Ed Wynn (strýc Albert), Jane Darwellová (ptačí žena), Arthur Malet (pan Dawes Junior), James Logan (vrátný v bance), Don Barclay (pan Binnacle – admirálův sluha), Alma Lawton (paní Corryová – stará žena v parku), Marjorie Eaton (slečna Persimmonová – stará žena v parku), Marjorie Bennett (slečna Larková – stará žena v parku), Andrew (pes), Robert Banas (kominík), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 angličtina, 5.1 ruština, 2.0 maďarština

Titulky: česky, slovensky, anglicky, maďarsky, rusky, ukrajinsky, litevsky, lotyšsky, estonsky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,66:1)

Bonus:

DISK 1:

  • Disneyho výběr písní (A Spoonful Of Sugar, Jolly Holiday, Supercalifragilisticexpialidocious, I Love To Laugh, Feed The Birds, Chim Chim Cher-ee, Step In Time)
  • Fakta o Mary Poppins
  • Audiokomentáře

DISK 2:

Zvuk: DD 2.0 angličtina

Titulky: česky, slovensky, maďarsky, hebrejsky, řecky, bulharsky, rusky, ukrajinsky, rumunsky, chorvatsky, slovinsky

Délka: 170 minut

  • Disney na Broadwayi (Step In Time – muzikál Mary Poppins na Broadwayi)
  • zpracování Mary Poppins
  • Disney v zákulisí (Audiokomentáře, Fakta o Mary Poppins)
  • Hudba a více (Vynechaná píseň "Chimpanzoo", Magické hudební setkání s Julii Andrews, Dick Van Dykem a Richardem Shermanem)