MF Dnes – Šeptej

 

Středeční MF Dnes je již za polovinou filmů, oceněných Českými lvy a 2. dubna 2008 nás čeká další titul Kolekce 26 Českých lvů Šeptej, opět za 49,- Kč. Můžete se svézt na křídlech adrenalinu, lásky a fantazie… Digitally re-mastered version.

 

Anna – šestnáctiletá dívka z malého města, která utíká z domova, aby poznala svět. Potkává mladého floutka Speedyho, který ji zavede mezi městskou partičku, kde se Anna postupně seznámí s jeho bratrem Filipem, nemluvnou kamarádkou Irmou a záhadným mladíkem Kytkou, kteří dohromady sdílí sídlištní byt. Anně se otevře nový svět, plný zábavy, večírků a party, který ji okouzlí svojí barevnou rozmanitostí. Postupně se sblíží s introvertním Filipem, který má také největší podíl na její proměně. Nový sestřih a jiné oblečení sice změní Annin vzhled a dovolí jí prožít několik neobyčejných dní ve velkoměstě, které je pro ni plné překvapení, ale její povahu změnit nedokáže. Když se pak vztahu Anny a Filipa postaví do cesty nečekaná překážka v podobě Kytky, Annina zdánlivá naivita a upřímnost jejích citů nakonec zamíchají karty v celém příběhu. 

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD

 

Obrazovka z DVD 

 

Film, který hudbou doplnila skupina Colorfactory (Gramy ´96 – talent roku), není sociální sondou do života dnešních teenagerů, ale vychází z reálného prostředí, v němž tato generace žije a má všechny atributy jejího životního stylu, včetně hudby, módy a výtvarného pojetí, je spíše než generační výpovědí generačním příběhem… 

 

Žánr: Romantický / Drama

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 1996

Délka: 84 minut (1:23:58)

Premiéra v kinech ČR: 3. října 1996

Režie: David Ondříček

Asistent režie: Jana Jiříčková

Námět: David Ondříček, Tomáš Mašín

Scénář: David Ondříček, Jan Novák, Tomáš Mašín

Produkce: Petr Oukropec, Pavel Strnad, Marcel Vocel  

Hudba: Jan P. Muchow, Colorfactory

Kamera: Alexander Šurkala

Asistent kamery: Marek Tichý, Jakub Šimůnek, Radek Loukota  

Střih: Petr Turyna

Zvuk: Jan Čeněk

Architekt: Tomáš Kuča

Kostýmy: Katka Coufalíková

Masky: Václav Kunc, Martina Zeilmanová

Výtvarník: Tomáš Kuča, Aleš Najbrt

Natáčeno: Černý Most, Praha

Společnost: Negativ s.r.o. / Krátký film Praha, a.s. / Studio 7

Hrají: Tatiana Vilhelmová (Anna), Martin Myšička (Kytka), Jan P. Muchow (Filip), Jan Čechtický (Speedy), Kateřina Winterová (Irma), Petra Špalková (Laura), Václav Mareš (starší muž-zákazník), Bořivoj Navrátil (psycholog), Zdeněk David (Jordi), Antonín Brtoun (Němec), Zdeněk Suchý (sektář), Petra Lustigová (servírka), Nikolaj Hejko (Rus), Frederika Smetanová (Francouzka), Jan Hřebejk (Woody), Colin Stuart, Rudolf Kubík (Jerry), Pepino Drexler (Pepino), pes Kosmos (Amos), Zdeněk Stropek (Riky), Lukáš Bech (Robert), Martin Davídek (číšník), Dalibor Fixa (taxikář), Petr Macháček (barman), Adolf Hit (voják), Alan Ideál (voják), Jan Šanbauer (průvodčí), Anna Ponertová (blondýna s dítětem), Katka Coufalíková (cyklistka), Břetislav Farský (myslivec), Kamil Kopeček (svalovec), David Macháček (jogín), Greg Jarvis (Kanaďan), Václav Kučera (dekadent), Oldřich Hurych (pacient), Vít Schuster (pacient), Ondřej Němec (hrubián), Karolína Muchová (punk girl), Jan Mazač (divný host), David Ondříček (Silkwood), Dušan Vozáry (zvláštní host), Bára Fišerová (puberťačka), Colin Stuart 

 

Menu DVD 

 

Údaje o DVD: 

 

Výběr kapitol - 1. část

 

Výběr kapitol - 2. část 

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící, anglicky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: 16:9

Bonus: Komentář tvůrců, Trailer (1:55 česky s anglickými titulky napevno), Fotogalerie, Biografie (David Ondříček, Tatiana Vilhelmová, Martin Myšička, Jan P. Muchow, Jan Čechtický) 

 

Bonusy

 

Biografie 

 

Co se bonusů týče, našel jsem podrobnější info tohoto znění: 

 

Fotogalerie nabízí 40 barevných fotek převážně z natáčení, biografie stručné informace a režisérovi a hlavních hercích, najdeme zde také dvouminutový trailer pravděpodobně připravený původně pro nějaký zahraniční festival. 

 

Zbývá komentář tvůrců. Ale překvapivě nenabízí to, co jste zvyklí očekávat od podobných komentářů se zahraničními filmy. Nepokrývá totiž celou plochu filmu, ale jen asi prvních 22 minut. Z toho 10 minut mluví David Ondříček o prvním nápadu na film či hudbě, pak asi deset minut neslyšíte nic, a na takové tři minuty ještě dodá něco Honza Muchow, který nám také popovídá o hudbě, pochválí atmosféru při natáčení, a to je asi tak vše.