Hollywood Classic Entertainment – Garfield Show – 2. DVD (Agent X)

Vydavatelství Hollywood Classic Entertainment by mělo pokračovat ve vydávání televizní série Garfield Show dalším diskem, 2. DVD – Agnet X se měl objevit na pultech v pondělí 11. února 2013 za 99,- Kč, ovšem postupem času se termín vydání změnil na středu 13. února 2013.

Je schopen všeho. Mějte se před ním na pozoru!

Tlustý cynický kocour, který zbožňuje italské těstoviny, nenávidí sport a pondělky, sleduje televizi, ať dávají cokoli, ponižuje svého majitele a pohrdá psy. Vychytralá potvůrka, se smyslem pro anglický humor stejně jako nejstarší banánové gagy. Sebevědomý, cynický, lehce ješitný a hlavně nejtlustší kočičí elegán v historii, pán domu i ledničky. Kocour Garfield – král postaviček komiksového stripu. Narodil se v roce 1978 z pera a z čisté lásky kreslíře Jima Davise, kdy jeho tříokénkové kreslené historky začaly vycházet v novinách. V té době netušil, že se stane světovým fenoménem a jednou ho bude denně číst více než 220 milionů fanoušků v 250 zemích světa. I české čtenáře provází tato svérázná postavička na stránkách některých deníků i samostatných knížek už několik let. Nelze se pak divit, že se jeho neodolatelnému a kultivovanému humoru dostalo i animovaného zpracování. Příběhy Garfielda a jeho rodiny, kterým se smějí děti i dospělí, mladí i staří, ženy i muži, dnes sleduje televizní obecenstvo více jak pětatřiceti zemí světa.

Zadní strana dostupného obalu uvádí tyto epizody:

7. ZNAČNĚ NELIBÁ HUDBA (Not So Sweet Sound of Music – Mathilde Maraninchi, Antonin Poiree – 16. listopadu 2009)

Jon objevil starý akordeon a Garfield nemůže vystát zvuky, které vyluzuje. Proto se rozhodne ho zbavit. Zkouší všechno možné, ale bez úspěchu. Akordeon pokaždé skončí zase u Jona. Ale Garfield se tak lehko nevzdává. Zakope harmoniku daleko odsud. Věrný Odie ale ten zatracený nástroj vyhrabe a znovu ho přinese jeho majiteli. Zablácená harmonika už hrát nebude, ale Jon dostane další nápad: začne hrát na dudy!

8. KROCANÍ PROBLÉM (Turkey Trouble – Laurent Bounoure, Jean-Noel Gabilan – 16. listopadu 2009)

Jon vyhrál krocana a rozhodl se ho uvařit k večeři, na kterou přijde i Liz. Jediný problém je, že krocan je živý a nikdo ho nechce zabít. Hlavně proto, že je docela fajn mít dalšího mazlíčka a navíc opeřeného. Když ale začne krocat spávat v Garfieldově pelechu, sledovat TV a jíst z jeho misky, Garfield vypění. Pošle krocana do obchodu s drůbeží a krocan málem skončí nadívaný. Garfieldovi ho začne být líto a tak se rozhodne vše napravit.

9. KOČIČÍ PAST (Catnap – Mathilde Maraninchi, Antonin Poiree – 5. listopadu 2009)

Zatímco Jon je u zubaře, Garfield a Odie jsou doma sami a sledují svůj oblíbený pořad. Už je tma a Jon stále není zpátky. Ale kdo to právě klepal? Mohl by to být nebezpečný zločinec, o kterém se pořád mluví? Nebo je to jen Jon, který si zapomněl klíče? Garfield s Odiem si nejsou jistí, tak se rozhodnou, že nikoho dovnitř nepustí. Zabarikádují dveře a s pomocí myšáka Píska nastraží pasti. Tak si mohou být jisti, že darebáka plížícího se kolem zneškodní.

10. AGENT X (Agent X – Mathilde Maraninchi, Antonin Poiree – 5. listopadu 2009)

Tajný agent známý jako Agent X se objevil v sousedství a ukradl Garfieldovi veškerou pozornost vyprávěním příběhů o svých dobrodružstvích. Nermal, Arlene a Harry rychle podlehli jeho šarmu, ale Garfield je podezřívavý. Je to opravdu špión? Nebo je to jen kecal? Nebo je to jen další toulavá kočka toužící po své minutě slávy? Ať je to jak chce, Garfield je odhodlaný zjistit pravdu a s pomocí myšáka Píska brzy zjistí, že Agent X opravdu žije obyčejný kočičí život bez jakýkoliv špionských dobrodružství.

11. ORANŽOVO ČERNÁ ŠELMA (Orange and Black – Mike Puley – 3. listopadu 2009)

Je Halloween a Garfield se na koledu převlékl za Catzillu. Namaloval si na kožíšek pruhy a nasadil si falešné zuby, aby svůj převek doladil. Neví ale, že opravdová Catzilla utekla ze zoo. Garfield má plné ruce koledování, chodí od dveří ke dveřím a hromadí sladkosti. Ozve se siréna; je to policie a obklíčila ho! Chytí ho a odvezou ho zpátky do zoo: spletli si Garfielda s opravdovou Catzillou, která je ale stále venku a navíc se dostala do Jonova domu! Někdo by měl radši brzy osvobodit Garfielda, jinak může skončit v sibiřské zoo.

12. PODIVNÉ PONDĚLÍ (Freaky Monday – Julien Magnat – 3. listopadu 2009)

Padla tma a je čas spát, ale Odie je plný energie a chce si hrát. Garfield ho vyhodí na zahradu, kde Odie potká Marťana, kterému se porouchala vesmírná loď. Odie mu pomůže najít chybějící kus lodi a Marťan mu jako poděkování umožní měnit si s Garfieldem tělo. Pro Odieho je kočičí život velmi příjemný: dává si šlofíky a jí tolik lasagní, kolik chce. Naopak pro Garfielda je to zklamání: psí žrádlo a pravidelný pohyb. Musí dát věci rychle do pořádku, i když se Garfield bude muset Odieho zastat před ostatními psy.

Zadní strana

Žánr: Animovaný / Rodinný / Komedie

Země původu: Francie / USA

Rok vzniku: 2008 – 2012

Délka: 123 minut

Původní název: The Garfield Show

Režie: Philippe Vidal

Námět: Jim Davis

Scénář: Jim Davis, Julien Magnat, Mark Evanier, Peter Betts, Jessica Menendez, Christophe Poujol

Produkce: Mark Evanier, Jim Davis, Robert Réa, Kim Campbell, Marie-Pierre Moulinjeune

Hudba: Laurent Bertaud, Jean-Christophe Prudhomme

Společnost: Dargaud Marina / MediaToon / Paws

Hlasy v anglickém znění: Frank Welker (Garfield / Eddie Gourmand), Gregg Berger (Odie / Squeak / Harry), Wally Wingert (Jon Arbuckle / Hercules), Jason Marsden (Nermal / Vito / Lizin otec / Pete / Dr. Bonkers), Julie Payne (Dr. Liz Wilsonová / Lizina matka), Laura Summer (Drusilla & Minerva), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: žádný