Video Domácí Kino – Svěrací kazajka

Nové VIDEO DOMÁCÍ KINO je podle jeho autorů ve znamení jara. Přináší vám přehled novinek a testy výrobků, které jsou určeny do přírody a jejich tipy vám prý usnadní rozhodování. Po přečtení tohoto čísla vás již na procházce údajně skutečně nic nerozhodí. Co k tomu dodat? Snad jen to, že přílohou je DVD s filmem Svěrací kazajka a s cenou 195,– Kč vychází zítra 26. března 2008.

Hlavní hrdina Jack Starks (Brody) je veterán války z Perského zálivu. Má za sebou jeden průstřel hlavy a druhý pak při přestřelce mezi policistou a řidičem osobního automobilu při silniční kontrole. I když se Jack ke konfliktu připletl vlastně proti své vůli, vše je nakonec narafičeno tak, že je považován za vraha. Vzhledem ke svému nálezu na mozku je uznán nepříčetným a končí za mřížemi psychiatrické kliniky. Vše se zdá být jasné a průhledné jako facka. Ale příběh po chvíli začne dostávat obrysy velmi temného sci-fi. K jeho naprostému dobru, dodáváme! V blázinci se Jack stává obětí pokusů doktora Beckera. Ten mu podává léky, navleče ho do svěrací kazajky a zasune Jacka do chladicího boxu. Poněkud svérázný a drsný lékař zastává teorii, že jedině tak, dojde u pacienta k určité formě prozření. U Jacka se však stane něco mnohem lepšího. Při jednom z pokusů se totiž Jack Starks dostane v myšlenkách do budoucnosti, kde zjistí, že se jeho život chýlí ke konci.

Žánr: Thriler, fantasy

Země původu: USA, Německo

Rok vzniku: 2005

Originální název: The Jacket

Režie: John Maybury

Námět: Tom Bleecker a Marc Rocco

Scénář: Massy Tadjedin

Hrají: Adrien Brody, Keira Knightley, Kris Kristofferson, Jennifer Jason Leigh, Kelly Lynch, Brad Renfro, Daniel Craig, Steven Mackintosh, Brendan Coyle, Colin Stinton, Angelo Andreou, Tara Summers, Garrick Hagon

Údaje o DVD:

Zvuk: česky DD 5.1, anglicky DD 5.1

Délka: 99 minut

Typ disku: DVD9

Titulky: české

Obraz: barevný, 16:9 widescreen version, PAL

Region: 2

Bonusy: vznik projektu a vystřižené scény, vizuální stránka, vystřižené scény

Přístupnost: 15