Magic Box – Rebelka

Společnost MagicBox ve středu 23. ledna 2013 nabízí v trafikách za 399,- Kč další premiérové DVD, tentokrát filmu Rebelka. Od pradávných dob se v drsném a tajemstvím opředeném Skotsku vyprávějí legendy o velkolepých bitvách a hrdinských skutcích.

Jednou takovou legendou je i příběh odvážné princezny Meridy, která se vzepře tradici a vezme svůj osud do vlastních rukou. Se svéhlavou Meridou, zkušenou lukostřelkyní a tvrdohlavou dcerou, mají rodiče král Fergus a královna Elinor plné ruce práce, protože rusovlasá princezna je odhodlána jít si v životě svou cestou a vzepře se starým zvykům, které vzpurná a bouřlivá knížata okolních vesnic a vesniček považují za posvátný, i třem váženým lordům: siláckému Lordu MacGuffinovi, mrzutému Lordu Macintoshovi a svárlivému Lordu Dingwallovi.

Kvůli její vzpouře pohltí celé království chaos. Merida požádá o pomoc tajemnou čarodějnici, která její přání sice vyplní, bohužel však po svém. Merida tak musí využít všechno svoje umění a dovednosti, i pomoc přátel – včetně mazaných a nezbedných bratrů trojčat – aby zastavila strašlivou kletbu, a to dřív, než bude pozdě… a při tom také pochopí, co je skutečná odvaha.

Na imdb.com 72 procent, na csfd.cz 76: Pixar pod křídly Disneyho představuje poněkud netypickou princezničku v příjemném animovaném příběhu o vztahu dcery a matky.

Zadní strana

Žánr: Animovaný / Akční / Dobrodružný / Rodinný / Komedie / Fantasy

Země původu: USA

Rok vzniku: 2012

Délka: 95 minut

Původní název: Brave

Světová premiéra: 10. června 2012 – USA (Seattle International Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 16. srpna 2012

Režie: Mark Andrews, Brenda Chapman, Steve Purcell

Scénář: Brenda Chapman, Mark Andrews, Steve Purcell, Irene Mecchi, Michael Arndt

Produkce: Pete Docter, Mary Alice Drumm, John Lasseter, Katherine Sarafian, Andrew Stanton

Hudba: Patrick Doyle

Střih: Nicholas C. Smith

Společnost: Walt Disney Pictures / Pixar Animation Studios

Hlasy v původním znění: Kelly Macdonald (Merida), Billy Connolly (Fergus), Emma Thompson (Elinor), Julie Walters (čarodějnice), Robbie Coltrane (lord Dingwall), Kevin McKidd (lord Mac Guffin / mladý MacGuffin), Craig Ferguson (lord Macintosh), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, slovensky

Titulky: česky, anglicky, slovensky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,39:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Komentáře tvůrců, Krátké filmy: La Luna / Legenda o medvědovi Mordu