DVD com – Ztracený svět: Jurský park 2

DVDcom do vybraných prodejních míst rozveze někdy kolem pondělí 23. listopadu 2009 i pokračování úspěšného sci-fi, za 99,- Kč bude ke koupi bontoňácké DVD Ztracený svět: Jurský park 2. Neuvěřitelná podívaná! Dobrodružství, při kterém tuhne krev v žilách.

Čtyři roky po děsivém dobrodružství na ostrově Isla Nubar, kde chtěl milionář Hammond otevřít velkolepý Jurský park, přichází účastník tehdejších událostí, matematik Ian Malcolm, na milionářovu žádost do jeho sídla. Dozví se od Hammonda, že na blízkém ostrově Isla Sorna byla takzvaná stanice B, kde se klonovali ještěři pro Jurský park. Byla sice zničena hurikánem, jak se však nyní ukázalo, ještěři přežili a nedávno na ostrově napadli dcerku milionáře Bowmana. Hammond, který po událostech s Jurským parkem ztratil ve společnosti InGen vliv, se obává, že jeho synovec Peter Ludlow má s ještěry nějaké plány. Proto se chystá vyslat na ostrov malou expedici, která by zjistila, jak vypadá situace.

 

Malcolm sice zpočátku odmítne, změní však názor, když zjistí, že jeho milenka, paleontoložka Sára Hardingová, už je na ostrově. Společně s ním a malou výpravou se však na ostrov nepozorovaně dostane také Malcolmova malá dcerka Kelly, která se ukryla v kamionu, který byl na ostrově vysazen. Výpravě se skutečně podaří Sáru najít, než však stačí cokoli dalšího podniknout, zpozorují výsadek velké lovecké výpravy organizované Ludlowem a vedené zkušeným lovcem Tembem. Jejich ozbrojení lovci začnou v džípech a na motorkách dosud poklidně žijící ještěry lovit. Vychází najevo, že Ludlow chce dokončit Hammondův projekt a otevřít jurský park přímo v San Diegu.

 

Malcomovi a jeho přátelům se v noci podaří vypustit zajaté ještěry z klecí a ošetřit zraněné mládě tyranosaura, které Ludlow s Tembem zajali. Je však pozdě. Objeví se rodiče mláděte a výpravu napadnou. Po řadě dobrodružství se zbytkům obou výprav podaří z ostrova uniknout, nepoučitelný Ludlow však nechá do Spojených států dopravit také uspaného tyranosaura a jeho mládě. To se mu pochopitelně vymstí protože, veleještěr unikne ze zajetí a začne řádit v ulicích velkoměsta.

Na imdb.com 63 procent, na csfd.cz 66: Už to není zdaleka tak ohromující jako první film, protože je to jen nadprůměrný americký akční trhák.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Dobrodružný / Fantasy /Sci-fi / Thriller

Země původu:  USA

Rok vzniku: 1997

Délka: 123 minut

Původní název: The Lost World: Jurassic Park

Světová premiéra: 19. května 1997 – USA, Los Angeles

Kinopremiéra v ČR: 25. září 1997

Režie: Steven Spielberg

Námět: Michael Crichton (román "The Lost World")

Scénář: David Koepp

Produkce: Bonnie Curtis, Kathleen Kennedy, Gerald R. Molen, Colin Wilson

Hudba: John Williams

Kamera: Janusz Kaminski

Střih: Michael Kahn

Společnost: Universal Pictures / Amblin Entertainment

Natáčeno: Blue Lake/Lake Tikitapu, Rotorua, Bay of Plenty, Nový Zéland / Burbank, Kalifornie, USA / Eureka, Kalifornie, USA / Fiordland National Park, Southland, Nový Zéland / Granada Hills, Los Angeles, Kalifornie, USA / Greystone Park & Mansion – 905 Loma Vista Drive, Beverly Hills, Kalifornie, USA / Humboldt County, Kalifornie, USA / Kipukai, Kaua’i, Havaj, USA / Los Angeles County Arboretum & Botanic Garden – 301 N. Baldwin Avenue, Arcadia, Kalifornie, USA / Mayfield Senior School – 500 Bellefontaine Street, Pasadena, Kalifornie, USA / Mexican Street, Backlot, Universal Studios – 100 Universal City Plaza, Universal City, Kalifornie, USA / Monrovia, Kalifornie, USA / Na Pali, Kaua’i, Havaj, USA / New York City, New York, USA / Newhall, Kalifornie, USA / Queensland, Austrálie / Redwoods National Forest, Kalifornie, USA / San Diego, Kalifornie, USA / San Pedro, Los Angeles, Kalifornie, USA / Stage 12, Universal Studios – 100 Universal City Plaza, Universal City, Kalifornie, USA / Stage 27, Universal Studios – 100 Universal City Plaza, Universal City, Kalifornie, USA / Stage 28, Universal Studios – 100 Universal City Plaza, Universal City, Kalifornie, USA / Toronto, Ontario, Kanada

Hrají: Jeff Goldblum (Dr. Ian Malcolm), Julianne Moore (Dr. Sarah Hardingová), Pete Postlethwaite (Roland Tembo), Arliss Howard (Peter Ludlow), Richard Attenborough (John Hammond), Vince Vaughn (Nick Van Owen), Vanessa Lee Chester (Kelly Curtisová), Peter Stormare (Dieter Stark), Harvey Jason (Ajay Sidhu), Richard Schiff (Eddie Carr), Thomas F. Duffy (Dr. Robert Burke), Joseph Mazzello (Tim), Ariana Richards (Lex), Thomas Rosales Jr. (Carter), Camilla Belle (Cathy Bowmanová), Cyd „Cyndi" Strittmatter (paní Deirdre Bowmanová), Robin Sachs (pan Paul Bowman), Ross Partridge (chlápek), Ian Abercrombie (komorník), David Sawyer (pracující), Geno Silva (kapitán člunu), Alex Miranda (kapitánův syn), a další

Údaje o DVD

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, anglicky, maďarsky, portugalsky, rumunsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,85:1)

Bonus: Z natáčení Ztraceného světa; Vynechané scény; Ilustrace a koncepční kresby, Storyboardy; Modely; Svět Jurského parku; Industrial Light And Magic; Produkční fotogalerie; Propagační plakáty a hračky; Trailer (Jurský park, Jurský park: Ztracený svět, Jurský park 3); Dinosauří encyklopedie; Produkční poznámky