DVDcom – Jurský park 3

DVDcom do vybraných prodejních míst rozveze někdy kolem pondělí 23. listopadu 2009 i třetí pokračování, za 99,- Kč bude ke koupi bontoňácké DVD Jurský park 3. Přežijí jen ti, kteří o dinosaurech vědí všechno a nebo vůbec nic!

Paleontolog Alan Grant vypráví své kolegyni Ellii o svých nových objevech. Podle něj se raptoři dorozumívali pomocí zvukových signálů, koordinovali své útoky a byli inteligentnější než primáti. Tuto tezi rozvíjí také na veřejných přednáškách, na nichž tvrdí, že raptoři se mohli stát dominantním druhem na planetě. Odmítá se však ve vzpomínkách vracet k událostem v Jurském parku, přestože by tím možná vyřešil část finančních potíží, které trápí jeho výzkumné práce.

Na vědce se obrátí manželé Amanda a Paul Kirbyovi s velkorysou nabídkou sponzorování. Výměnou chtějí, aby je Grant jako průvodce doprovázel při vyhlídkovém letu nad ostrovem Isla Sorna, kde žijí dinosauři uprchlí z jurského parku. Vědec po krátkém váhání souhlasí, protože netuší, že manželům zdaleka nejde jen o přelet. Před několika dny totiž na ostrově ztroskotal jejich čtrnáctiletý syn Eric při parasailingu s novým Amandiným přítelem Benem Hildebrandem. Navíc se ukáže, že Kirbyovi vůbec nejsou bohatí. Přes Alanovy protesty Kirbyovi v doprovodu několika lovců na ostrově přistanou.

 

Záhy na to je napadne velký spinosaurus, jehož obětí se stane jeden z neopatrných lovců. Naštvaný Alan se ujme velení. Brzy najdou znetvořenou Hildebrandovu mrtvolu a dorazí ke klonovací laboratoři, kde jsou napadeni velociraptorem. Podaří se jim sice uniknout a ještěra uvěznit v jedné z klecí, zvíře však potvrdí Grantovu hypotézu a začne přivolávat pomoc. Skupina je při dalším útoku rozdělena. Zatímco Kirbyovi a Grantův kolega Billy se zachrání na stromech, Alan se dostane do obklíčení raptorů, kteří útočí překvapivě promyšleně. V posledních chvíli ho s pomocí dýmovnic zachrání malý Eric a odvede do své skrýše, v cisterně havarovaného auta. Další den ráno se Billy a Kirbyovi vydají k pobřeží. Nezávisle na nich se stejným směrem vydá i Alan s Erikem. Objeví v zátoce opuštěnou loď a setkají se s druhou skupinou. Společně prchají před dalším útokem ještěrů a ukryjí se v troskách vědecké stanice. Tady objeví velkou voliéru pro létající ještěry pteranodony.

Jeden z nich unese Erika a shodí ho do hnízda svým mláďatům. Chlapce v poslední chvíli zachrání Billy pomocí padáku, sám se však přitom dostane létajícím ještěrům do spárů. Ostatním se podaří dostat k lodi a vyplout směrem k pobřeží. Alanovi se z nalezeného a téměř vybitého mobilu podaří zavolat na pomoc Ellie, která pochopí, co se stalo, i když se mobil vybije dřív, než jí Alan stačí všechno vysvětlit. Stihne pomoc dorazit dřív, než se zbytek výpravy stane kořistí hladového spinosaura nebo dalších koordinovaných útoků velociraptorů?

Na imdb.com 58 procent, na csfd.cz 62: Kouzlo vyprchalo, zbylo jen řemeslo.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Dobrodružný / Sci-fi / Thriller

Země původu:  USA

Rok vzniku: 2001

Délka: 127 minut

Původní název: Jurassic Park III

Světová premiéra: 16. července 2001 – USA

Kinopremiéra v ČR: 27. září 2001

Režie: Joe Johnston

Námět: Michael Crichton (román)

Scénář: Peter Buchman, Alexander Payne, Jim Taylor

Produkce: Larry J. Franco, Kathleen Kennedy, Steven Spielberg, Cheryl A. Tkach, David Womark

Hudba: Don Davis, John Williams

Kamera: Shelly Johnson

Střih: Robert Dalva

Kostýmy: Betsy Cox

Společnost: Universal Pictures / Amblin Entertainment

Natáčeno: El Mirage Dry Lake, Kalifornie, USA / Falls Lake, Backlot, Universal Studios – 100 Universal City Plaza, Universal City, Kalifornie, USA / Havaj, USA / Kern River, Kalifornie, USA / Nevada, USA / Occidental College -1600 Campus Road, Eagle Rock, Los Angeles, Kalifornie, USA / South Pasadena, Kalifornie, USA / Stage 1, Universal Studios – 100 Universal City Plaza, Universal City, Kalifornie, USA / Stage 12, Universal Studios – 100 Universal City Plaza, Universal City, Kalifornie, USA / Stage 18, Universal Studios – 100 Universal City Plaza, Universal City, Kalifornie, USA / Stage 27, Universal Studios – 100 Universal City Plaza, Universal City, Kalifornie, USA / Stage 28, Universal Studios – 100 Universal City Plaza, Universal City, Kalifornie, USA / Stage 29, Universal Studios – 100 Universal City Plaza, Universal City, Kalifornie, USA / Stage 44, Universal Studios – 100 Universal City Plaza, Universal City, Kalifornie, USA / Universal Orlando Resort – 1000 Universal Studios Plaza, Orlando, Florida, USA / Wendover, Utah, USA

Hrají: Sam Neill (Dr. Alan Grant), William H. Macy (Paul Kirby), Téa Leoni (Amanda Kirbyová), Alessandro Nivola (Billy Brennan), Trevor Morgan (Eric Kirby), Michael Jeter (pan Udesky), John Diehl (Cooper), Bruce A. Young (M. B. Nash), Laura Dern (Dr. Ellie Sattlerová), Taylor Nichols (Mark Degler), Mark Harelik (Ben Hildebrand), Julio Oscar Mechoso (Enrique Cardoso), Blake Michael Bryan (Charlie), Sarah Danielle Madison (Cheryl Loganová), Linda Parková (Hannah), Sonia Jackson (vedoucí sympozia), Bruce French (reportér), Bernard Zilinskas (student), Rona Benson (studentka), a další

Údaje o DVD

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, anglicky, arabsky, řecky, maďarsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,85:1)

Bonus: Z natáčení Jurského parku 3, Noví dinosauři Jurského parku 3, Prohlídka studia Stana Winstona, Návštěva v Industrial Light And Magic, Montana: Hledání nových dinosaurů, Pohled do zákulisí, Od storyboardů k hotovému filmu – porovnání, Trailery, Archivy Jurského parku 3, Komentář týmu tvořícího speciální efekty