Magic Box – Legenda o Mulan SE

Společnost MagicBox ve čtvrtek 7. března 2013 vypustí do trafik za 199,- Kč starší DVD v novém převleku, v ediční řadě Disney Princess bude ke koupi Legenda o Mulan S.E. Veselá dobrodružná animovaná pohádka z produkce Walta Disneye.

Legenda o Mulan byla natočena podle příběhu, který vypráví stará čínská báseň. Ihned po svém vzniku se film zařadil mezi nejlepší díla z kolekce studia Disney. V Legendě o Mulan zažijete mnohá dobrodružství a potkáte spoustu zábavných postaviček.

 

Starověká Čína. Ani Velká zeď nedokázala zadržet hordy bojovných Hunů, kteří napadli mírumilovnou Říši středu. Moudrý a mezi lidem oblíbený císař proto vyhlašuje mobilizaci – jeden muž z každé rodiny musí vstoupit do armády, která má v rozhodující bitvě odrazit vojska dobyvatelů.

Mezitím se v jedné zapadlé vesničce připravuje poněkud rozjívená dívka Mulan na své první setkání se svatební dohazovačkou. Nejsvatějším úkolem každé mladé ženy jsou totiž vdavky a oddaná služba manželovi. Jedině v této roli přinese Mulan své rodině radost a úctu celé vesnice. Naneštěstí Mulan je na tuctovou nevěstu trochu divoká a tak její setkání s dohazovačkou dopadne zcela katastrofálně. Tuhle holku si nikdo nikdy nevezme!

A k dovršení rodinného neštěstí přijíždí do vesničky císařští verbíři. Starý otec Mulan bude muset nastoupit do armády, protože v rodině není žádný jiný muž. Ještě téže noci se Mulan rozhodne. Aby zachránila otce, ostříhá si vlasy, převlékne se za chlapce a narukuje. V nastávajících nebezpečných dobrodružstvích naštěstí nebude sama. S pomocí duchů rodinných předků a rodinného "draka strážného" zachrání Mulan Čínu před krvelačnými hordami divokých Hunů a pro sebe a svou rodinu získá úctu celé země.

Na imdb.com 73 procent, na csfd.cz 84: Krásná Disneyovka z netradičního asijského prostředí.

Zadní strana předchozího vydání 

Žánr: Dobrodružný / Rodinný / Animovaný / Muzikál

Země původu: USA

Rok vzniku: 1998

Délka: 84 minut

Původní název: Mulan

Světová premiéra: 5. června 1998 – USA

Kinopremiéra v ČR: 26. listopadu 1998

Režie: Tony Bancroft, Barry Cook

Scénář: Robert D. San Souci, Rita Hsiao, Chris Sanders, Philip LaZebnik, Raymond Singer, Eugenia Bostwick-Singer, Dean Deblois, John Sanford, Tim Hodge, Burny Mattinson, Barry Johnson, Ed Gombert, Chris Williams, Julius Aguimatang, Lorna Cook, Thom Enriquez, Joe Grant, Floyd Norman, Linda Woolverton, Jodi Ann Johnson, Alan Ormsby, David Reynolds, Don Dougherty, Jorgen Klubien, Denis Rich, Joe Ekers, Theodore Newton, Larry Scholl, Daan Jippes, Frank Nissen, Jeff Snow

Produkce: Pam Coats, Robert S. Garber, Kendra Halland

Hudba: Jerry Goldsmith

Střih: Michael Kelly

Společnost: Walt Disney Feature Animation / Walt Disney Pictures

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, slovensky

Titulky: anglicky, česky, maďarsky, slovensky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com1,66:1)

Bonus: Disneypédie: Mulanin svět, Vynechané scény, Z kroniky, Zásnuby, Zkáza pod mocí Shan-Yua, Mulan a její odvážné sny, Císařovo přání, Vynechané písně a hudební videa, Legrace s Mulan