Bontonfilm – Zabiják Joe

Další sotva vydaný disk z katalogu společnosti Bontonfilm putuje do trafik v neděli 14. března 2013, kdy bude za 199,- Kč v prodeji film Zabiják Joe. Vražda nikdy nechutnala tak dobře.

Má každý lidský život svou cenu? Takovou otázku si klade dvaadvacetiletý Chris Smith, drogový dealer z malého města, který by se nejraději na svou špinavou práci vykašlal.

Když ale Chrisovi jeho vlastní matka ukradne všechny zásoby, nezbývá mu než někde sehnat 6 tisíc dolarů, a to rychle, jinak zemře. V zoufalství požádá o pomoc svého otce Ansela a společně vymyslí plán: Chrisova matka, pochybná existence bez jakýchkoliv dobrých vlastností, uzavřela životní pojištění, které by víc než pokrylo její dluh. Má to jen jeden háček. Aby mohly být peníze vyplaceny, ona musí nejprve zemřít.

 

Joe Cooper je nejen detektiv, ale také vášnivý nájemný vrah s šarmem a chováním pravého gentlemana z jihu. "Zabiják Joe" by se úkolu s velkou chutí zhostil, ale spoušť nezmáčkne, dokud na stole neuvidí 25 tisíc dolarů v hotovosti. Tolik ale Chris s Anselem nemají, proto v beznadějné situaci kývnou na Joeovu "laskavou" nabídku. Ten je ochotný odložit platbu výměnou za Chrisovu přitažlivou a zdánlivě nevinnou mladší sestru Dottie, kterou si nechá v zástavě až do chvíle, kdy bude vyplaceno pojistné a on obdrží svou odměnu. Všechno se zdá jednoduché, ale zdání klame.

Na imdb.com 68 procent, na csfd.cz 69: Intenzivně nekompromisní thriller s nečekanými zvraty a nekorektními scénami.

Žánr: Drama / Komedie / Krimi / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2011

Délka: 102 minut

Původní název: Killer Joe

Světová premiéra: 8. září 2011 – Itálie (Venice Film Festival)

Režie: William Friedkin

Námět: Tracy Letts (divadelní hra "Killer Joe")

Scénář: Tracy Letts

Produkce: Nicolas Chartier, Vicki Cherkas, Molly Conners, Scott Einbinder, Zev Foreman, Laurence Freed, Patrick Newall, Jamin O’Brien, Eli Selden, Roman Viaris-de-Lesegno, Ryan Westheimer, Doreen Wilcox Little, Christopher Woodrow

Hudba: Tyler Bates

Kamera: Caleb Deschanel

Střih: Darrin Navarro

Kostýmy: Peggy A. Schnitzer

Společnost: Voltage Pictures / Picture Perfect / Worldview Entertainment / ANA Media

Natáčeno: New Orleans, Louisiana, USA

Hrají: Matthew McConaughey (zabiják Joe Cooper), Emile Hirsch (Chris Smith), Juno Temple (Dottie Smithová), Thomas Haden Church (Ansel Smith), Gina Gershon (Sharla Smithová), Marc Macaulay (Digger Soames), Gralen Bryant Banks (majitel pizzerie), Carol Suttonová (prodavačka), Danny Epper (G-muž), Jeff Galpin (cyklista – zloděj), Scott A. Martin (manažer pizzerie), Gregory C. Bachaud (Filpatrick), Charley Vance (kazatel), Julia Adams (Adele), a další

Údaje o DVD

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný