Bontonfilm – Hotel Transylvánie

Společnost Bontonfilm v trafikách nabídne ve čtvrtek 28. března 2013 další ze svých čerstvých katalogových přírůstků, ke koupi bude Hotel Transylvánie za 299,- Kč. Kam jezdí strašidla slavit narozeniny…

I strašidla potřebují dovolenou.

Málokdo o Draculovi ví, že není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie – luxusního pětihvězdičkového resortu, kde se mohou všechna monstra světa (tedy Frankenstein, Mumie, vlkodlaci, Zombie, neviditelný muž a spoustu dalších) dostat daleko od všech a být jen sami sebou v bezpečném prostředí bez lidí. Ale pro Drákulu existuje ještě daleko důležitější důvod, proč držet obyčejné smrtelníky dál od Hotelu Transylvánie: aby ochránil Mavis, svojí milovanou náctiletou dceru. Jako většina teenagerů i Mavis chce opustit hnízdo a prozkoumávat velký svět za hranicemi hotelu. Jenže to je myšlenka, která Draculu skutečně děsí! A navíc se blíží termín, kdy se budou ve velkém stylu slavit narozeniny jeho milované Mavis a v hotelu se nečekaně objeví člověk.

 

Na zadní straně obalu je text odlišný od všude přístupného oficiálního:

Vítejte v hotelu Transylvánie, luxusním pětihvězdičkovém resortu hraběte Drákuly, ve kterém odpočívají monstra se svými rodinami, zatímco normálním lidem je sem vstup přísně zakázán. Na jeden výjimečný víkend Drákula sezval všechny své nejlepší přátele – Frankensteina s manželkou, Mumii, neviditelného muže, rodinu vlkodlaků a spoustu dalších, aby společně oslavili 118. narozeniny jeho milované dcery Mavis. Pohostit všechna legendární monstra není pro Drákulu žádný problém. Opravdová zábava ale začne až ve chvíli, kdy do hotelu pronikne obyčejný kluk, který všechno obrátí naruby!

Na imdb.com 70 procent, na csfd.cz 73: Vcelku zábavná jízda, ze které šlo ale vytřískat určitě ještě víc.

 

Žánr: Animovaný / Komedie / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2012

Délka: 88 minut

Původní název: Hotel Transylvania

Světová premiéra: 8. října 2012 – Kanada (Toronto International Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 4. října 2012

Režie: Genndy Tartakovsky

Scénář: Peter Baynham, Robert Smigel, Todd Durham, Dan Hageman, Kevin Hageman

Produkce: Lydia Bottegoni, Michelle Murdocca, Adam Sandler, Robert Smigel

Hudba: Mark Mothersbaugh

Střih: Catherine Apple

Společnost: Columbia Pictures / Sony Pictures Animation

Hlasy v původním znění: Adam Sandler (Drákula), Andy Samberg (Jonathan), Selena Gomez (Mavis), Kevin James (Frankenstein), Fran Drescher (Eunice), Steve Buscemi (Wayne), Molly Shannon (Wanda), David Spade (Griffin), CeeLo Green (Murray), Jon Lovitz (Quasimodo), Brian George (brnění), Luenell (scvrklé hlavy), Brian Stack (letec), Chris Parnell (moucha), Jackie Sandler (Martha), Sadie Sandler (Winnie / mladá Mavis), a další

Údaje o DVD

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky, 2.0 polsky, 2.0 slovensky, 2.0 turecky

Titulky: česky, slovensky, anglicky, islandsky, polsky, turecky

Obraz: barevný / černobílý PAL 16:9 (1,85:1)

Bonus: Goodnight Mr. Foot krátký film režiséra a animátora Genndyho Tartakovskyho, "Problem (Monster Remix)" by Becky G Featuring will.i.am – Videoklip a pohled do zákulisí jeho natáčení, Vynechané scény, Komentáře tvůrců, …a další!