Magic Box – Bledý jezdec

MagicBox poslední dobou volí zvláštní cestu a vydává již jednou vydané tituly, sice doplněné dabingem, leč osekané o řadu zvukových stop a titulkových sad. V pondělí 22. dubna 2013 se v takové „vylepšené" podobě objeví za 199,- Kč western Bledý jezdec. Do tábora zlatokopů, terorizovaného zločineckou bandou, přijíždí neznámý cizinec. Se svými kolty se okamžitě postaví na stranu práva a utlačovaných…

Ve filmu Bledý jezdec se Clint Eastwood vyhoupl po devíti letech zpátky do sedla – a s ním i westernový žánr. Režisér a představitel hlavní role natočil poutavý film ve stylu napínavých westernovek jako Shane nebo V pravé poledne.

 

Těžařský magnát Coy LaHood terorizuje nezávislé zlatokopy. Chce za každou cenu získat jejich pozemky. Jeho syn Josh s bandou najatých pistolníků pravidelně obyvatele terorizují, rozbíjejí jim sruby a zabíjejí hospodářská zvířata. Není nikdo, kdo by jim pomohl, protože představitelé města jsou na straně boháče LaHooda.

Až se objeví v jejich táboře cizinec, který si říká Kazatel. Ten se stane jejich ochráncem. Hill Barret, jemuž Kazatel pomohl, ho z vděčnosti pozve k sobě domů. Tam za Kazatelem přijíždí LaHoodův syn Josh a přikazuje Kazateli, aby kraj okamžitě opustil. Když Kazatel odmítne, Joshův "bodyguard" se na něho vrhne. Ten s ním však hravě zatočí.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Kazateli s Hillem se podaří najít zlato a LaHood – protože chce tyto pozemky získat – se rozhodne ještě víc přitvrdit. Když se Kazatel nedá podplatit, LaHood si najme zkorumpovaného šerifa a jeho zabijáky – muže loajální tomu, kdo zaplatí víc. Kazatel ale šerifa Stogberna zná – sám s ním má nevyřízené účty.

LaHood sice platí zlatem, ale ve velkolepé závěrečné přestřelce vyplácí Kazatel olovem…

Na imdb.com 72 procent, na csfd.cz 69: Clint a western – výborná a stále fungující kombinace, Shane v modernějším provedení.

Zadní strana 

Žánr: Western

Země původu: USA

Rok vzniku: 1985

Délka: 111 minut (1:50:58)

Původní název: Pale Rider

Světová premiéra: květen 1985 – Francie (Cannes Film Festival)

Režie: Clint Eastwood

Scénář: Michael Butler, Dennis Shryack

Produkce: Clint Eastwood, Fritz Manes, David Valdes

Hudba: Lennie Niehaus

Kamera: Bruce Surtees

Střih: Joel Cox

Společnost: The Malpaso Company

Natáčeno: Columbia State Historic Park – 22708 Broadway, Columbia, Kalifornie, USA / Railtown 1897 State Historical Park, Jamestown, Kalifornie, USA / Sawtooth National Recreation Area, Idaho, USA / Sun Valley, Idaho, USA

Hrají: Clint Eastwood (Kazatel), Michael Moriarty (Hull Barret), Carrie Snodgress (Sarah Wheelerová), Chris Penn (Josh LaHood), Richard Dysart (Coy LaHood), Sydney Penny (Megan Wheelerová), Richard Kiel (Club), Doug McGrath (Spider Conway), John Russell (Stockburn), Charles Hallahan (McGill), Marvin J. McIntyre (Jagou), Fran Ryan (Ma Blankenshipová), Richard Hamilton (Jed Blankenship), Graham Paul (Ev Gossage), Chuck Lafont (Eddie Conway), Jeffrey Weissman (Teddy Conway), Allen Keller (Tyson), Randy „Tom" Oglesby (Elam), Herman Poppe (Ulrik Lindquist), Kathleen Wygle (Bess Gossageová), Terrence Evans (Jake Henderson), Jim Hitson (Biggs), Loren Adkins (Bossy), Thomas H. Friedkin (Miner Tom), S. A. Griffin (zástupce Folke), Jack Radosta (zástupce Grissom), Robert Winley (zástupce Kobold), Billy Drago (zástupce Mather), Jeffrey Josephson (zástupce Sedge), John Dennis Johnston (zástupce Tucker), Michael Adams (jezdec), Clay M. Lilley (jezdec), Gene Hartline (jezdec), R. L. Tolbert (jezdec), Clifford Happy (jezdec), Ross Loney (jezdec), Mike H. McGaughy (jezdec), Jerry Gatlin (jezdec), Lloyd Nelson (bankovní úředník), Jay K. Fishburn (telegrafista), George Orrison (vedoucí stanice Whitey), Milton Murrill (vrátný), Mike Munsey (zubař ú holič), Keith Dillin (kovář), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky, anglicky

 

Nastavení zvuku a kapitol 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,35:1)

Bonus: žádný