Bontonfilm – Můj otec je šílenec

Společnost Bontonfilm volí k vyslání na pulty trafik ve středu 24. dubna 2013 za 199,- Kč komedii Můj otec je šílenec. Příběh dítěte a jeho syna.

Dospívající Donny Berger potká dívku svých snů. Problém je jen v tom, že se jedná o sexy učitelku Mary McGarricleovou. Všichni jsme se ve škole do nějaké učitelky zamilovali, ale Donnyho láska zajde poněkud dále, protože slečna McGarricleová s velkou ochotou poskytne svému žákovi pár soukromých hodin, aby mu vysvětlila, jak je to s těmi květinami a motýly doopravdy.

Samozřejmě vše skončí velice špatně a slečna McGarricleová skončí ve vězení. Donny je nucen vychovávat plod jejich společné lásky, syna Todda, sám až do jeho osmnáctých narozenin. Donny se snažil o to, aby byl dobrým otcem, ale na rodičovství nebyl ani trochu připraven.

 

Nyní, o pár let později, je Todd dospělý a je z něj úspěšný podnikatel na Wall Street. Donnyho opustil hned, jakmile k tomu měl příležitost, a se svým otcem se už roky neviděl. Donny se ale ocitá v problémech – dluží na daních desítky tisíc dolarů – a napadne ho, že jedinou možností, jak se vyhnout vězení a sehnat potřebné peníze, je navázat znovu kontakt se svým synem.

K Toddovi dorazí přesně ve chvíli, kdy vrcholí přípravy na jeho svatbu s Jamie. Svatební víkend se proměňuje v divokou smršť bizarních událostí. Donny má šanci konečně se svým synem najít společnou řeč, ale dokáže udělat to, o čem ví, že by udělat měl, pokud chce být dobrým otcem?

Ve vedlejší roli filmu se představuje Leighton Meester a dalších drobných úloh se s chutí zhostila řada hvězd, jako jsou Vanilla Ice, Susan Sarandon a James Caan.

Na imdb.com 55 procent, na csfd.cz 62: Sbírka fekálního a hovadského humoru, která nejspíš někomu nesedne a jiní se u ní budou válet smíchy po zemi.

Zadní strana 

Žánr: Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 2012

Délka: 110 minut

Původní název: That’s My Boy

Světová premiéra: 4. června 2012 – USA, Westwood

Kinopremiéra v ČR: 2. srpna 2012

Režie: Sean Anders

Scénář: David Caspe

Produkce: Barry Bernardi, Allen Covert, Jack Giarraputo, Kevin Grady, Tim Herlihy, John Morris, Heather Parry, Adam Sandler

Hudba: Rupert Gregson-Williams

Kamera: Brandon Trost

Střih: Tom Costain

Společnost: Columbia Pictures / Happy Madison Productions

Natáčeno: Dennis, Massachusetts, USA / Osterville, Massachusetts, USA / Old Everett High School – 548 Broadway, Everett, Massachusetts, USA / Brockton, Massachusetts, USA / 14 Collins Street, Peabody, Massachusetts, USA / Peabody, Massachusetts, USA

Hrají: Adam Sandler (Donny), Andy Samberg (Todd), Leighton Meester (Jamie), Vanilla Ice (sám sebe), James Caan (otec McNally), Milo Ventimiglia (Chad), Blake Clark (Gerald), Meagen Fay (Helen), Tony Orlando (Steve Spirou), Will Forte (Phil), Rachel Dratch (Philova žena), Nick Swardson (Kenny), Peggy Stewart (babička Delores), Luenell (Champale), Ciara (Brie), Ana Gasteyer (paní Ravensdaleová), Eva Amurri Martino (mladá Mary McGarricleová), Justin Weaver (mladý Danny), Susan Sarandon (Mary McGarricleová), Todd Bridges (sám sebe), Dan Patrick (Randall Morgan), Rex Ryan (Jim Nance), Dana Goodman (družička), Julia Lea Wolov (družička), Rebecca Marshall (družička), Abigail Klein (družička), Carrie Wiita (družička), Jackie Sandler (masérka), Erin Andrews (recepční Randall Morgan), a další

Údaje o DVD

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky, 5.1 rusky, 2.0 maďarsky, 2.0 turecky, 2.0 ukrajinsky, 2.0 polsky

Titulky: česky, slovensky, anglicky, arabsky, bulharsky, chorvatsky, estonsky, řecky, hebrejsky, hindsky, maďarsky, islandsky, litevsky, polsky, portugalsky, rumunsky, rusky, srbsky, slovinsky, turecky, ukrajinsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Vynechané scény včetně scény ve vířivce, Nepovedené záběry