Bontonfilm – Na divoké vlně

Společnost Bontonfilm přidala na pulty trafik v nedělá 28. dubna 2013 za 199,- Kč jednu jedinou „premiéru", kterou je film Na divoké vlně. Když si hraješ s živly… může se stát, že si živly pohrají s tebou.

Film plný adrenalinu a akce slibuje neobyčejný zážitek, přináší podnětný příběh natočený podle životních osudů surfařské ikony Jaye Moriarityho.

Když patnáctiletý Jay zjistí, že legendární Mavericks, jedna z největších mořských vln na světě, skutečně existuje a nachází se jen kousek od jeho domova v Santa Cruz, přesvědčí místní legendu Frostyho Hessona, aby ho začal trénovat. Zatímco se Jay a Frosty vydávají na cestu za zkrocením nezkrotitelného, vzniká mezi nimi jedinečné přátelství, které změní jejich životy.

Film NA DIVOKÉ VLNĚ vznikl s podporou největších hvězd světa surfingu a nabízí ty nejúžasnější záběry vln, které kdy byly natočeny.

 

Film natočený podle životního příběhu Jaya Moriartyho, neuvěřitelně talentovaného surfaře, jehož styl dodnes obdivují tisíce fanoušků divokých vln. Jeho snem bylo zdolat Mavericks – jednu z největších mořských vln na světě. Když je Jayovi 15 let, zjistí, že místo, kde se Mavericks objevuje, opravdu existuje a nachází se dokonce jen několik mil od jeho domova v Santa Cruz. Podaří se mu přesvědčit místní legendu Rickyho "Frosty" Hessona, bývalého záchranáře a reprezentanta v plavání, aby ho začal trénovat. Zkušený profesionál po prvních hodinách pochopí, že v mladém klukovi se skrývá nejen dokonalý cit pro moře, ale i neskutečně pevná vůle, která mu pomáhá zdolávat i ty nejtěžší překážky. Mezi Jayem a Rickym se postupně vytvoří jedinečné přátelství a tak je spojuje nejen touha po zdolání nezkrotné vlny. Aby Jay dokázal pokořit Mavericks musí nejdříve absolvovat tvrdou fyzickou i psychickou přípravu a pak se může i on stát legendou pro další generace surfařů.

Na imdb.com 68 procent, na csfd.cz 77: Vyznání nádhernému sportu, nebo klišoidní scénář plný nudných oduševnělých keců? Vyberte si sami podle toho, čemu dáváte přednost.

Zadní strana 

Žánr: Drama / Sportovní

Země původu: USA

Rok vzniku: 2012

Délka: 112 minut

Původní název: Chasing Mavericks

Světová premiéra: 25. října 2012 – Kuvajt / Nizozemí

Kinopremiéra v ČR: 22. listopadu 2012

Režie: Michael Apted, Curtis Hanson

Scénář: Kario Salem, Jim Meenaghan, Brandon Hooper

Produkce: Gerard Butler, Kathleen M. Courtney, Curtis Hanson, Brandon Hooper, Georgia Kacandes, Jim Meenaghan, Alan Siegel

Hudba: Chad Fischer

Kamera: Oliver Euclid, Bill Pope

Střih: John Gilbert

Kostýmy: Sophie De Rakoff

Společnost: Fox 2000 Pictures / Walden Media

Natáčeno: Half Moon Bay, Kalifornie, USA / Pacifica, Kalifornie, USA / San Mateo, Kalifornie, USA / Santa Cruz Beach Boardwalk, Santa Cruz, Kalifornie, USA / Santa Cruz, Kalifornie, USA

Hrají: Gerard Butler (Frosty Hesson), Jonny Weston (Jay Moriarity), Elisabeth Shue (Kristy Moriarityová), Abigail Spencer (Brenda Hessonová), Leven Rambin (Kim Moriarityová), Greg Long (Magnificent One), Peter Mel (Magnificent Two), Zach Wormhoudt (Magnificent Three), Devin Crittenden (Blond), Taylor Handley (Sonny), Cooper Timberline (mladý Jay), Maya Raines (Roquet), Harley Graham (mladá Kim), Jenica Bergere (Zeuf), James Anthony Cotton (Frank), Channon Roe (Bob Pearson), Thomas Freil (Bells), L. Peter Callender (učitel biologie), Andrew Pierno (člen posádky), Coy Coffman (člen posádky), Richard Gross (Brendin otec), Gary Griffis (mladý Blond), Brandon Fleschner, Adam Del Rio, Keegan Boos (mladý Sonny), Kaila Pearson (studentka), Christopher Sweeney (Eli), Elina Wells (Melia), Brandon Hooper (fotograf na lodi), a další

Údaje o DVD

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,85:1)

Bonus: žádný