Bontonfilm – Ladíme!

Bontonfilm opět sáhne mezi katalogové novinky a v úterý 5. května 2013 do trafik nakonec za 299,- Kč poslal hudební komedii Ladíme! Tohle vás rozseká.

Zapomeňte na muzikály ze střední, tady jste někde jinde. Zpívá se tu jako o život, zásadně a capella (tedy bez kapely), sex je zakázaný, protože škodí hlasivkám, a kdo neladí se zbytkem, ten musí z kola ven. Ladíme! je komedie plná dobré muziky, jaká tu už dlouho nebyla. Nesnaží se spoléhat jen na netradiční předělávky světových hitů, stejně důležité jsou pro ni dobrý příběh a sympatičtí hrdinové z „masa a kostí".

 

Beca nastoupila na novou školu a jako těžký introvert má v plánu nikam se nezařazovat a s nikým se nepřátelit. To je první důvod, proč ji nepotkáte jinak než se sluchátky na uších. Tím druhým je touha stát se úspěšnou dýdžejkou. Svého plánu se drží až do chvíle, než narazí na velmi nesourodou partu holek – pěveckou skupinu The Bellas (upjaté královny krásy, urostlé drsňačky, sexuální dračice i těžké asociálky), které spojuje soutěžní sborové zpívání slavných písniček bez hudebního doprovodu, který si vytvářejí vlastním hlasem, a touha, aby jejich zpěv zněl co nejlépe. 

 

Beca sice na první kolo námluv řekne „ne", ale nezpochybnitelný hudební sluch a schopnost zpívat čistě i ve sprše, ji nakonec do klubu zpívajících studentek přivede. Jenže Beca je tak trochu rebelka, a tak to okamžitě začne mezi ní a neoficiální šéfkou týmu Aubrey nezdravě jiskřit. Zatímco Aubrey je vyznavačka středního proudu, Beca neustále hledá nové cesty, Aubrey jde hlavně o vítězství v prestižním klání školních vokálních skupin, Beca na nějakou soutěž zvysoka kašle. Liší se prakticky ve všem a jako silné povahy se jednou musí nevyhnutelně střetnout. A ač klasik zpívá, že „zpívání krásně zní", tohle rozhodně krásné nebude. A přitom finále je tak blízko a ve školní soutěži je čeká souboj s mužskými soupeři!

 

V zábavné komedii Ladíme! se můžete těšit na staré oblíbené písničky i hity dnešních dnů, které jsou pospojovány, smíchány a upraveny tak, jak jste je dosud neslyšeli!

Na imdb.com 72 procent, na csfd.cz 65: Variace na všechny možné hudební filmy a TV seriály poslední doby, kolísající od překvapení z hereckých a pěveckých výkonů po „překvapení" z fekálního humoru. Vtipné jen občas, ale buďme rádi alespoň za to.

Žánr: Komedie / Hudební / Romantické

Země původu: USA

Rok vzniku: 2012

Délka: 107 minut

Původní název: Pitch Perfect

Světová premiéra: 28. září 2012 – USA / Kanada

Kinopremiéra v ČR: 20. prosince 2012

Režie: Jason Moore

Námět: Mickey Rapkin (román)

Scénář: Kay Cannon

Produkce: Elizabeth Banks, Paul Brooks, Michael P. Flannigan, Max Handelman, Jeff Levine, Siân McArthur, Scott Niemeyer, Jonathan Shore

Hudba: Christophe Beck, Mark Kilian

Kamera: Julio Macat

Střih: Lisa Zeno Churgin

Kostýmy: Salvador Pérez Jr.

Společnost: Brownstone Productions / Gold Circle Films

Natáčeno: Louisiana, USA

Hrají: Anna Kendrick (Beca), Skylar Astin (Jesse), Ben Platt (Benji), Brittany Snow (Chloe), Anna Camp (Aubrey), Rebel Wilson (Fat Amy), Alexis Knapp (Stacie), Esther Dean (Cynthia Rose), Hana Mae Lee (Lilly), Kelley Alice Jakle (Jessica), Wanetah Walmsley (Denise), Shelley Regner (Ashley), Caroline Fourmy (Mary Elise), Nicole Lovince (Kori), Adam DeVine (Bumper), Utkarsh Ambudkar (Donald), Michael Viruet (Unicycle), David Del Rio (Kolio), Elizabeth Banks (Gail), John Michael Higgins (John), John Benjamin Hickey (Dr. Mitchell), Freddie Stroma (Luke), Jinhee Joung (Kimmy Jin), Jacob Wysocki (Justin), Jawan Harris (Timothy), Richard Kohnke (fotbalista), Scott Shilstone (kluk), Brock Kelly (Howie), a další

Údaje o DVD

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, polsky

Titulky: česky, anglicky, hebrejsky, maďarsky, polsky, hindsky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,85:1)

Bonus: žádný