Bontonfilm – Medailon

Bontonfilm v pondělí 13. května 2013 nabídne v trafikách za 99,- Kč akční komedii s Jackie Chanem Medailon o mocném starověkém amuletu, který padl do velmi špatných rukou.

Akční superstar Jackie Chan přichází se svým originálním stylem a moderními speciálními efekty, aby ukázal sílu Medailonu, ve filmu, který Roger Ebert označil jako "skvělý". Jackie Chan v něm vykopl laťku hodně vysoko!

Legenda říká, že se každých tisíc let narodí chlapec, který má schopnost spojit dohromady poloviny starodávného amuletu a tím probudit nadpřirozené síly, které jsou v něm ukryty. S takovým spojeným amuletem pak může chlapec dělat zázraky. Třeba i oživit mrtvého a vybavit ho nadpřirozenými schopnostmi.

 

Ty by velmi rád získal bezohledný zločinec Snakehead, který zjistí, že oním zázračným dítětem je malý Jai, který žije v buddhistickém chrámu v Hongkongu. Rozhodne se ho unést, plány mu však nevědomky překazí místní policajt Eddie Yang a nezávisle na něm také agent Interpolu Arthur Watson, kteří sice vůbec nic netuší o medailonu, ale jsou odhodlaní udělat cokoli, aby Snakeheada dopadli a obvinili z řady zločinů, především z pašování lidí. Sledují ho do chrámu a při pokusu o dopadení se s ním dostanou do rvačky. Budova začne hořet a k Watsonovu zděšení se Eddie rozhodne zachránit Jaie, místo aby honil prchajícího zločince.

 

Snakeheadovi se ale nakonec podaří chlapce unést a dokonce propašovat do Irska. A tak se Eddie vydá se do Irska. Na místním velitelství Interpolu potká svou starou lásku Nicole James, která na něj kupodivu není tak naštvaná za to, že se s ní rozešel, jako Watson za neúspěch jejich dočasného partnerství. Přesto jsou ochotni Eddiemu pomoci. Společně sledují stopu Jaieho do doků, kde narazí na lidský kontraband, který právě dorazil do Dublinu. Při přestřelce s pašeráky je Eddie i se zázračným chlapcem uvězněn v kontejneru, který se zřítí do vody. Eddiemu se ještě podaří chlapce zachránit, ale sám se přitom utopí.

 

V tu chvíli však chlapec předvede schopnosti medailonu. Než se Nicole a Arthur nadějí, je Eddie znovu naživu. Nový a lepší. Je totiž neprůstřelný, neúnavný a lehce antigravitační. Se svými novými schopnostmi se Eddie horlivě pouští do pronásledování Shakeheada, ale rozhodující souboj nebude tak snadný jak by se mohlo zdát, protože také zločinec nakonec získá díky medailonu nadpřirozené schopnosti…

Na imdb.com i csfd.cz shodně 49 procent: Takhle Jackie dopadnout nemusel, chybějící scénář, blbá komika, spousta hloupých triků.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Komedie / Fantasy / Thriller

Země původu: Hong Kong / USA

Rok vzniku: 2003

Délka: 84 minut

Původní název: The Medallion

Světová premiéra: 15. srpna 2003 – Hong Kong

Kinopremiéra v ČR: 20. prosince 2012

Režie: Gordon Chan

Námět: Alfred Cheung

Scénář: Bennett Joshua Davlin, Alfred Cheung, Gordon Chan, Paul Wheeler, Bey Logan

Produkce: Bill Borden, Jackie Chan, Willie Chan, Alfred Cheung, Tim Kwok, Candy Leung, Rick Nathanson, Albert Yeung

Hudba: Adrian Lee

Kamera: Arthur Wong

Střih: Don Brochu, Ki-hop Chan

Kostýmy: Grania Preston

Společnost: Emperor Multimedia Group / Golden Port Productions Ltd. / Living Films / Screen Gems

Natáčeno: Dublin Castle, Dublin, County Dublin, Irsko / Dunluce Castle, Bushmills, County Antrim, Severní Irsko, Velká Británie / Hong Kong, Čína / Irsko / Thajsko

Hrají: Jackie Chan (Eddie Yang), Lee Evans (Arthur Watson), Claire Forlani (Nicole Jamesová), Julian Sands (Snakehead), John Rhys-Davies (velitel Hammerstock-Smythe), Anthony Wong Chau-Sang (Lester), Christy Chung (Charlotte Watsonová), Johann Myers (Giscard), Alex Bao (Jai), Siu-Ming Lau (dealer), Diana C. Weng (špionka), Chow Pok Fu (nejvyšší kněz), Chan Tat Kwong (mnich), Wai Cheung Mak (mnich), Anthony Carpio (strážce), Bruce Khan (Snakeheadovův zloděj), Nicholas Tse (číšník), Edison Chen (číšník), a další

Údaje o DVD

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, rusky

Titulky: česky, bulharsky, chorvatsky, dánsky, holandsky, anglicky, finsky, řecky, hindsky, maďarsky, islandsky, norsky, polsky, rumunsky, rusky, slovinsky, švédsky

Obraz: barevný PAL 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Komentář producenta a střihače, Vynechané scény, 6 kinotrailerů