Magic Box – Odvážní kameramani: Útok krokodýla

Společnost MagicBox na pondělí 13. května 2013 chystá opět za sníženou cenu 99,- Kč do trafik další dokument National Geographic. Z této řady už se nám jeden zástupce představil, tentokrát budeme obdivovat výsledek práce filmařů na DVD Odvážní kameramani: Útok krokodýla.

Na vlastní oči uvidíte přírodu v celé své kráse, a to v doprovodu těch nejlepších kameramanů, kteří natáčejí filmy o divoké přírodě. Poznáte dopodrobna život na hraně. Ocitnete se uprostřed smečky hyen, které si zrovna pochutnávají na čerstvém úlovku, ponoříte se do hlubin jedné z posledních neprobádaných oblastí na světě, prolezete si hustý spletenec větví v tropickém pralese a znovuobjevíte druhy, které lidstvo pokládá za dávno vyhynulé. S úžasem budete zírat na strašlivý útok krokodýlů a poplavete jen pár metrů od obra mořských hlubin. Nikdy dřív neměli diváci takovou možnost poznat, jaký je život kameramanů, jejichž úkolem je natočit tu nejdivočejší tvář naší planety.

Díky tomuto seriálu zjistíte, jaké vlastnosti musí mít kameraman, aby dokázal natočit úžasné záběry z přirozeného prostředí různých divokých zvířat nebo třeba extrémního počasí. Tito filmaři šplhají do neuvěřitelných výšek v tropických pralesích, brodí se ve vodách plných krokodýlů nebo sledují smrtící hurikán jen proto, aby získali záběry pravěkých dravců, mořských obrů nebo hejna děsivých sršňů. Při tom všem často riskují nejen vlastní životy ale i životy celého štábu.

Náhled zadní strany z webu PNS 

Žánr: Přírodovědný / Dokument / Dobrodružný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2011

Délka: 45 minut

Původní název: Cameramen Who Dare: Crocodile Ambush

Scénář: Verity Willcocks

Produkce: Peter Lamberti, Phil Fairclough, Benjamin G. Hewet, Verity Willcocks

Hudba: Audio Network, Ben Willem, Pitch Up Music

Kamera: Hanru Reyneke, Riaan Venter, Nathan Pilcher, Mark Sharman, Francois Botha, Willem Van Heerden

Střih: Keith Fraser, Dustin Wetdewich, Bridgette Fahey-Goldsmith

Společnost: Aquavision Tv Productions (Pty) Ltd. for National Geographic Channels

Účinkují: Bray Poor (vypravěč)

Údaje o DVD

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: žádný