Magic Box – 22 výstřelů

Společnost Magic Box už zase hrne do trafik jeden titul za druhým, ve středu 12. června 2013 bude za 99,- Kč ke koupi DVD 22 výstřelů. Tahle krev nikdy nezaschne.

Pomsta nájemného vraha.

Charismatický Jean Reno jako Charly Matteï hraje ve francouzském thrilleru bývalého mafiána, který poslední tři roky vede klidný život v ústraní a věnuje se své rodině. Jednoho rána ho na parkovišti přepadnou maskovaní muži a zasáhnou 22 kulkami. On však střelbu přežije a jeho krutá pomsta na sebe nenechá dlouho čekat. Minulost Matteïa dožene, když se objeví jeho kamarád z dětství. Přísahali si věrnost na život a na smrt, ale věci se mají po letech jinak…

Film vypráví o podsvětí francouzské mafie v Marseille. Režisér Richard Berry staví na části románu L´lmmortel. Film je fikcí založenou na faktech a realitě každodenního života.

Na imdb.com 66 procent, na csfd.cz 64: Průměrná kriminálka pozvednutá přítomností Jeana Reno alespoň částečně nad šeď a nudu.

Zadní strana

Žánr: Akční / Krimi / Thriller

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2010

Délka: 112 minut

Původní název: L’immortel / 22 Bullets

Světová premiéra: 24. března 2010 – Belgie / Francie / Švýcarsko

Kinopremiéra v ČR: 17. června 2010

Režie: Richard Berry

Námět: Franz-Olivier Giesbert (román)

Scénář: Richard Berry, Mathieu Delaporte, Alexandre de La Patellière, Eric Assous

Produkce: Luc Besson, Didier Hoarau, Pierre-Ange Le Pogam

Hudba: Klaus Badelt

Kamera: Thomas Hardmeier

Střih: Camille Delamarre

Kostýmy: Carine Sarfati

Společnost: EuropaCorp / TF1 Films Production / Marie Coline Films / SMTS / Canal+ / CinéCinéma / Sofica Europacorp

Natáčeno: Avignon, Vaucluse, Francie / Marseille, Bouches-du-Rhône, Francie / Paříž, Francie

Hrají: Jean Reno (Charly Matteï), Marina Foïs (Marie Goldmanová), Kad Merad (Tony Zacchia), Gabriella Wright (Yasmina Telaaová), Guillaume Gouix (Smrkáč), Joey Starr (Pistácio), Jean-Pierre Darroussin (Martin Beaudinard), Richard Berry (Aurelio Rampoli), Daniel Lundh (Malek Telaa), Venantino Venantini (Padovano), Grégory Gatignol (Martin 20 ans), Claude Gensac (madam Fontarosaová), Moussa Maaskri (Karim), Fani Kolarova (Christelle Matteï), Carlo Brandt (Fontarosa), Yan Brian (ředitel kabinetu), Jessica Forde (Clothilde), Jean-Claude Bouillon (Martinelli), Joséphine Berry (Eva), Denis Braccini (Bouchač), Luc Palun (Pascal Vasetto), Dominique Thomas (Papalardo), Philippe Magnan (Pothey), Catherine Samie (Stella Matteïová), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný